Jump to content

Luka22

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Luka22 objavio

  1. Buduci da su mi vasi savjeti puno pomogli, samo da Vas kratko povratno obavijestim sto je bilo na prvom rocistu, duboko razocaran i kao otac i kao covjek a i onime sto sam cuo na sudu. Sin se na sudu pojavio u drustvu odvjetnika, okrecuci glavu od mene. Ja sam stigao sam ali mislim da cu biti prisiljen uzeti odvjetnika. Nadao sam se da cemo se dogovoriti i da ce odustati od tuzbe ali nista od tog. Pogrijesio sam, nisam ponio nikakve dokaze o uplatama jer sam mislio, kao sto rekoh, da cemo se dogovoriti, da cemo iznositi samo istinu i da ce ovo biti nase prvo i zadnje rociste, vec sam bio duboko potresen samim tim sto idem s vlastitim djetetom na sud. On tvrdi da je bio prisiljen prestati studirati jer nije imao novaca odnosno jer ja nisam uplacivao alimentaciju. Zadnji ispit je dao prije vise od 4 godine a ja sam alimentaciju uplacivao do prosle godine kad on vec odavno nije bio student. Uglavnom potrazuje alimentaciju do danasnjeg dana, i dosta velik iznos za odstetu, sa zateznim kamatama, jer eto nije imao novaca za studiranje. Tko je tu lud?? Potrazuje vrijednost jos oko 50 mjesecnih alimentacija. Kako su dosli do tog iznosa nemam pojma. Znaci, ja kao roditelj imam obvezu placati njegovo obrazovanje i placam fakultet od njegove nepune 19. godine, (napunio je 25), ocistio je samo prvu godinu i danas sam saznao od 2015. uopce nije student a sad jos potrazuje 50-ak alimentacija jer je on duboko povrijedjen sto sam ja prosle godine prestao svaki mjesec uplacivati novac. Pa imaju li ta djeca ikakvu obvezu prema nama roditeljima? Po svemu sto sam danas cuo na sudu, sve su prilike da cu neki iznos morati platiti, jer eto nisam podnio zahtjev o prestanku uzdrzavanja a on nije imao obvezu mene obavijestiti da vec odavno nije student iako je alimentacija godinama poslije svaki mjesec sjedala na njihov racun. Ne znam jesam li vise razocaran sinom koji me ne zeli ni pozdraviti ili zakonom koji djeci dozvoljava da izrabljuju roditelje a nemaju nikakve obveze prema njima. Ispada da bih bolje prosao da sam negdje radio za minimalac, sve prepisao na suprugu, i pustio FINU da mi ovrsi trecinu place pa nek se snalaze i zive s tim.
  2. Hvala svima na odgovorima. Sto konkretno znaci da moram placati dok postoji odluka o placanju? Je li to do dana dok je bio redovan student ili ce to biti do dana podnosenja zahtjeva za prestanak uzdrzavanja ili do dana kad se on zaposlio? Strasno sam razocaran i povrijedjen, ne toliko zbog ulozenog novca koliko zbog saznanja da me, u neku ruku, lagao i sto nije zavrsio fakultet a i shvatio sam da me dozivljavao kao bankomat kojeg treba sto vise "oguliti". Moram priznat da mi stvarno nije jasan zakon po kojem sam 5 godina placao alimentaciju za 1 zavrsenu godinu faksa i da sad moram i dalje placat jer eto nisam trazio prekid buduci da sam naivno vjerovao, na rijec, da je fakultet pri kraju. Svih ovih godina nikad nisam uplacivao tocan, sudskom odlukom odredjen iznos, uplata je uvijek bila uvecana minimalno za 20 - 50%, uplacivao sam je na racun bivse supruge, s kojom nikad nisam imao problema oko dogovora vezanih za sina. Sinu sam znao svakih par mjeseci takodjer uplatiti odredjen iznos na njegov racun, nevezano uz alimentaciju.
  3. Sin ima 25 godina S ovim neplacanjem sam vise htio da se malo trgne i pocne odgovornije ponasati. Nije problem placanje ionako cijeli zivot radim za svoju djecu ali nije mi bas normalno da 5 godina placam alimentaciju i financiram fakultet a on nije upisao ni drugu godinu i jos me tuzi da placam i za ove mjesece kad uopce nije upisan na faksu samo zato jer nisam podnio zahtjev za prestanak uzdrzavanja. Na sve moje molbe i upite o studiranju naisao sam na sutnju i ignoriranje. Moram li placati i za ovo vrijeme dok je sin zaposlen? Je li me trebao obavijestiti da radi?
  4. Molio bih Vas savjet, Otac sam sina koji je prije vise od 6 godina upisao fakultet. Svih ovih godina svaki moj pokusaj razgovora o fakultetu, uglavnom je zavrsavao njegovom ljutnjom i negodivanjem da ga gnjavim i stvaram mu pritisak i da je na fakultetu sve ok. Alimentaciju sam uredno placao i trudio se pomoci mu i osim alimentacije koliko god sam mogao, sto manje ispitivati ali povremeno ga savjetovati o vaznosti obrazovanja. Imam novu obitelj pa sam se trudio da se on ne osjeca odbacenim i zanemarenim. Medjutim, ljetos sam inzistirao da mi kaze do kud je stigao s fakultetom, kojeg je nakon 6 godina studiranja trebao privesti kraju. S fakulteta dobivam potvrdu da je on do prosle godine bio redovan student ali da je dao samo ispite s prve godine. 5 godina studiranja a on je i dalje redovan student? Kako je to moguce? 2018. je odustao od faksa. Ljut i razocaran prestajem uplacivati alimentaciju, nisam podnio zahtjev na sudu za prestanak uzdrzavanja. Rekao sam mu ako odluci dalje studirati da cu nastaviti placati. Medjutim sin je podnio tuzbu u kojoj trazi da mu isplatim neisplacene alimentacije za svo ovo vrijeme od kad ne placam. Kakva su moja prava i je li moguce 5-6 godina biti redovan student i "ocistiti" samo ispite s prve godine a da svih tih 5 godina moram platiti alimentaciju cak i za ovo vrijeme nakon studiranja jer nisam podnio zahtjev za prestanak uzdrzavanja? Sin je trenutno u radnom odnosu, ustvari, svih ovih godina je povremeno radio. Hvala na svakom savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija