Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

domyy

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Najam stana pravnoj osobi

  Hvala na odgovoru, Ipak postoji ograničenje, samo je podignuto na 300.000kn u godini dana? Ukoliko bi fizička osoba iznajmila svoj stan pravnoj osobi u iznosu većem od 300.000 kuna tada bi fizička osoba morala ući u sustav PDVa? Da li to znači da bi se morao otvoriti obrt?
 2. Zdravo, Zanima me postoje li neka ograničenja za fizičke osobe prilikom iznajmljivanja stana pravnim osobama. Negdje sam pročitao da ukoliko godišnja najamnina prelazi 85.000 kuna tada je potrebno plaćati porez na dohodak povrh poreza od najma. Navodno kod najma privatnim osobama tog ograničenja nema. Ima li netko više informacija?
 3. Zvao sam u Poreznu upravu. Pitali su me kada je nekretnina stečena od strane darovatelja, to je ono što je njima bilo relevantno. Budući da je darovatelj stekao nekretninu prije više od 3 godine roditelj nije obveznik poreza na dohodak.
 4. Poštovani, Stan je darovan roditelju 06-2017 te je sukladno tome roditelj oslobođen poreza na promet nekretnina. Da li danas prilikom prodaje te iste darovane nekretnine od strane roditelja isti podliježe porezu na dohodak? Roditelj nije stanovao, odnosno nije bio prijavljen na adresi predmetne nekretnine. Do sada sam na forumu nalazio različite informacije budući da je bilo nekih izmjena zakona o porezu na dohodak. Bio je nekakav uvjet oslobođenja poreza na dohodak ako se otuđenje dogodilo prije više od 3 godine, pa je taj uvjet izgleda nekad u 2017. izmijenjen na 2 godine. A negdje sam našao informaciju da u je slučaju darovane nekretnine moguće i prije tog roka prodati nekretninu i biti oslobođen poreza na dohodak. Može li mi netko dati cjelovitu informaciju? Zahvaljujem.
 5. Etažiranje zgrade

  Gdje u Zagrebu mogu dobiti na uvid u elaborat o etažiranju zgrade na Cvjetnom? U gruntovnici u NSK ili negdje drugdje?
 6. plaća direktora za 2019/doprinosi

  A ako sam zaposlen u inozemstvu? Imam tvrku koja ce biti u blokadi zbog ovrhe pa stecaj i likvicacija. Buduci da u HR nemam zaposlenje, radim vani, mogu li temeljem zaposlenja vani biti oslobodjen doprinosa?
 7. Postovani, Zanima me postoje li informacije, imate li iskustva sa poreznim nadzorima tekucih racuna? Imam podstanare u stanu koji mi redovito uplacuju stanarinu na tekuci racun. Nismo radili ugovor, pa taj prihod nisam prijavljivao u poreznoj. Buduci da porezna od 1.1.2017. ima uvid u tekuce racune brine me sto se najgore moze dogoditi? Buduci da je svaki put isti iznos mozda bi porezna mogla proaktivno traziti neko moje ocitovanje i sama dorezati porez.
×