Jump to content

Kartikeya

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vjenčani list, potvrdu o sredstvima za uzdržavanje, prosjek plaće, potvrdu sa banke o ušteđeveni (ako postoji), ili neki drugi izvor prihoda, potvrda o vlasništvu nekretnine (ako postoji) ili o najmu stana ako ste podstanar, obavezno putno zdravstveno osiguranje, potvrdu da ste budućeg bračnog partnera prijavili na policiju čim ste došli u RH, jedna slika. Sa svim tim u policijsku upravu.. da prijavite boravak za stranca. Odobrenje se čeka u prosjeku od 2 do 2 i pol mjeseca.
  2. Hvala Vam na odgovoru u svakom slučaju. Gori nam pod petama, supruga već očekuje zaposlenje kroz nekoliko tjedana, a u mupu se ne žure baš. Ako zagusti, zamolit ćemo poslodavca da zatraži radnu dozvolu, Tko zna koliko će potrajati ovo isčekivanje, možda mjesecima, briga njih za tuđe sudbine.
  3. Poštovani, moja novovjenčana supruga je ruskinja. Odmah nakon vjenčanja otišli smo u PUZ- Petrinjska i podnijeli zahtjev za privremeni boravak, sve priteklo glat, predali sve papire i rečeno nam je da se telefonski javimo za 3 tjedna. Evo prošlo je već dva mjeseca i nema nikakvog odgovora. Rekli su da čekamo telefonski poziv, kako onda, tako i danas. Prije mjesec dana bila je na informativnom razgovoru u PP Remetinac, sve proteklo glat i bez poteškoća. Moja supruga govori hrvatski jezik gotovo savršeno u govoru i pismu, tako da ni tu nije smjelo biti problema. Zakonski rok za odobrenje boravka je mjesec dana, tako piše na službenim stranicama MUP-a. Zabranili su telefonske pozive, ne smije ih se više ni zvati. Viza joj vrijedi još 10 dana, nakon toga se neće moći vratiti natrag u Rusiju. Ovo mi je zvono na uzbunu, ne znam šta nam je dalje raditi. Otići ćemo direktno u MUP da se raspitamo gdje je zapelo, naravno ako nam budu htjeli reći. Neki dan se na fejsu pojavila jedna ruskinja koja već godinu dana čeka prijavu boravka, na temelju spajanja obitelji, pa nas je malo uhvatila panika. Ne znamo šta nam je dalje činiti, vezane su nam ruke. Supruga je već obavila i neke razgovore za zaposlenje, ali bez odobrenja za boravak ne može ništa. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija