Jump to content

MedicinarZG

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. I uz to su krivo napisali neku od literature... potpuno krivog autora i samo djelomični naziv pa je bilo skoro nemoguće naći tu knjigu
  2. Kolega ih je pitao zašto opet traže da riješi zadatak pa su rekli da u ispitu nije napisao postupak, ali ja sam na ispitu pitao je li treba postupak pa su mi rekli da ne treba jer je ispit višestrukog izbora (niti je u ispitu pisalo prikaži postupak) i neka izaberem samo odgovor za koji mislim da je točan... jer mi kao tako piše
  3. Da, na e-mail su nam prvo poslali poziv za testiranje s popisom literature, a onda nakon par tjedana poslali su drugi mail gdje je pisalo samo vrijeme kada trebamo doći na razgovor za posao (bez ikakvog objašnjenja, a treći mail za par tjedana nakon je bio s poveznicom za odluke. Ispod maila je samo stajalo da slobodno pitamo ako nam je nešto nejasno.
  4. Puno Vam hvala, onda ću se žaliti na taj dio natječaja. A onaj dio s onim zadatkom koji su nam dali da riješimo na razgovoru je li to u redu ili nisu ni to smjeli? Na razgovoru su nas opet ispitivali gradivo iz ispitne literature, a ništa iz CV i općenito o radnom iskustvu...
  5. Ne, u natječaju je samo uz opće uvjete (naobrazba i minimalnan broj godina radnog iskustva) stajalo samo "Kandidati koji podnesu pravovremenu i urednu prijavu i ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja mogu biti pozvani na razgovor i/ili provjeru znanja, sposobnosti i vještina o čemu će kandidati biti obaviješeteni." Na razgovoru su rekli da su prvi natječaj poništili nakon što su proveli razgovore jer u tom natječaju nije stajala mogućnost provođenja provjere znanja... A ovo je kako je išla ta cijela priča... stvarno bih se žalio ako imam elemnata jer cijeli život učim i dokažem znanje ispitom i onda ne prođem... Prije par mjeseci objavili su isti natječaj i obavili razgovore pa su ga poništili (navodno tad se prijavila na natječaju ta djevojka s invalidnošću i dečko čiji tata je bio poginuo u ratu kao branitelj) pa su sve poništili kao da ipak treba pisati provjeru znanja jer žele najbolje od najboljih pa eto, nas 120 se opet prijavilo, hihi... Od svih nas na kraju na ispit je izašlo 30 osoba i nikad nisu objavili rezultate ispita nego su nam samo poslali e-mail da dođemo na razgovor. Ja i prijatelj smo od početka se prijavljivali na to... njemu su na razgovoru rekli da ima 0 grešaka u ispitu i ja sam stvarno vjerovao da će on dobiti posao, a meni su rekli da imam 2 greške (oboje smo na doktoratu i specijalizaciji iz tog područja pa bi stvarno bilo čudno da ne posjedujemo znanje jer zadnjih 10 godina samo to učimo). Na razgovoru su nas opet ispitivali gradivo iz tog područja, a ono što je posebno čudno bilo jest da su nam usred razgovora gurnuli papir da riješimo neki zadatak i da za to imamo 10 sekundi, naravno niti ja niti on nismo se niti formule sjetili, a kamo li to riješili (običan papir na koji se nismo morali potpisati). Dok smo čekali vani ti "pobjednici" natječaja su pričali s nama i govorili kako imaju ne znam 5 grešaka, 8 grešaka... i dramili kako da ne će njih nikada izabrati... izabrali su 5 dr. sc. pa sam se pomirio da su ipak dr. sc., ali ostalih 4 su bili samo magistri struke koji su kao i ti dr. sc. imali te greške... Nikad nam nisu obavijestili rang listu niti strukturu bodova, a niti da će biti neki prag na pismenom ispitu (samo je stajalo u natječaju da postoji mogućnost testiranja). Je li se tu imam elemenata za žalbu (s time da na njihovim odlukama ne piše mogućnost žalbe, ali nije niti isključena - dok u drugim gradskim bolnicama ovog grada piše pravni lijek (tipa 8 dana pravo na žalbu))?
  6. Rekli su nam na razgovoru da su na razgovor pozvali samo kandidate koji su napisali ispit za 50 %
  7. To sam si i zaključio jer prije pet mjeseci objavili su isti natječaj i obavili razgovore pa su ga poništili (navodno tad se prijavila na natječaju ta djevojka s invalidnošću i dečko čiji tata je bio poginuo u ratu kao branitelj) pa su sve poništili kao da ipak treba pisati provjeru znanja jer žele najbolje od najboljih pa eto, nas 120 se opet prijavilo, hihi... Od svih nas na kraju na ispit je izašlo 30 osoba i nikad nisu objavili rezultate ispita nego su nam samo poslali e-mail da dođemo na razgovor. Ja i prijatelj smo od početka se prijavljivali na to... njemu su na razgovoru rekli da ima 0 grešaka u ispitu i ja sam stvarno vjerovao da će on dobiti posao, a meni su rekli da imam 2 greške (oboje smo na doktoratu i specijalizaciji iz tog područja pa bi stvarno bilo čudno da ne posjedujemo znanje jer zadnjih 10 godina samo to učimo). Na razgovoru su nas opet ispitivali gradivo iz tog područja, a ono što je posebno čudno bilo jest da su nam usred razgovora gurnuli papir da riješimo neki zadatak i da za to imamo 10 sekundi, naravno niti ja niti on nismo se niti formule sjetili, a kamo li to riješili (običan papir na koji se nismo morali potpisati). Dok smo čekali vani ti "pobjednici" natječaja su pričali s nama i govorili kako imaju ne znam 5 grešaka, 8 grešaka... i dramili kako da ne će njih nikada izabrati... izabrali su 5 dr. sc. pa sam se pomirio da su ipak dr. sc., ali ostalih 4 su bili samo magistri struke koji su kao i ti dr. sc. imali te greške... Nikad nam nisu obavijestili rang listu niti strukturu bodova, a niti da će biti neki prag na pismenom ispitu (samo je stajalo u natječaju da postoji mogućnost testiranja). Je li se tu imam elemenata za žalbu (s time da na njihovim odlukama ne piše mogućnost žalbe, ali nije niti isključena - dok u drugim gradskim bolnicama ovog grada piše pravni lijek (tipa 8 dana pravo na žalbu))? Vjerujem da ne ću postići puno, ali barem da sebe smirim da to što cijeli život učim kao budala da to nije toliko uzaludno... Puno hvala.
  8. Radi se o gradskoj bolnici... Pa nisu, ali su nas pozvali na razgovor i išli smo u razmacima svakih 20 minuta jedan kandidat, a na razgovoru bi rekli napr. imate 3 pogrešna, imali ste jednu grešku... za nju ne znam koliko ima, ali pretpostavljam da je na granici prolaza jer je bila među zadnjima na razgovoru, a kao što rekoh pozivali su nas po bodovima. Ne bih za nju niti znao da nije pisala ispit u mojoj skupini pa sam ju zapamtio.
  9. "Kandidati koji podnesu pravovremenu i urednu prijavu i ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja mogu biti pozvani na razgovor i/ili provjeru znanja, sposobnosti i vještina o čemu će kandidati biti obaviješeteni." Tako je i bilo pozvali su na provjeru znanja te je napomenuto da na razgovor dalje idu samo kandidati s 50 % točnih odgovora. Nikad nam nisu objavili rezultate provjere znanja, ali su mi na razgovoru rekli da imam samo 2 greške u ispitu, a kolegi da nema niti jednu grešku, usprkos tome nismo dobili posao, a od izabranih kandidata vidim da nije dobila niti cura s invalidnošću nego da su izabrani neki kandidati koji su bili daleko ispod nas po bodovima provjere znanja, hvala.
  10. Što bude kada uz invalida i dijete nastradalog hrvatskog branitelja bude još 10 kandidata koji su bodovno daleko bolji od invalida i djeteta nastradalog hrvatskog branitelja? Je li oni i dalje imaju prednost samo zato što su prešli prag ili se ipak bira od ovih 10 koji su osvojili najviše bodova, hvala.
  11. Ne, nisam koristio godišnji za 2020. godinu (35) dana jer je argument da je ministar zdravstva uveo radnu obvezu, jedan od razloga zašto prelazim kod drugog poslodavca, znači i novi godišnji za 2021. (nekih 12 dana) moram iskoristiti kod starog poslodavca? Kad ću moći kod novog poslodavca imati godišnji? Nekim kolegama su davno omogućili prelazak u drugu ustanovu i tada je to bilo kao jedan od mogućih ishoda, ali to su stvarno bile osobe jako dobre s upravom, je li to moguće ishoditi, puno hvala.
  12. Prijavio sam se na natječaj i dobio sam posao pa me zanima koliko me najduže može zakonski čekati novi poslodavac za potpisivanje ugovora o radu kod njega. Naime, radim trenutno kod poslodavca koji uredno voli kršiti svakakva radna prava pa znam da kada najavim otkaz da će biti problema. Isto tako ostalo mi je 35 dana starog godišnjeg i 35 dana novog. Kolegi koji je nedavno tako dao otkaz radili su probleme oko iskorištavanja tog godišnjeg. Želio bih iskoristiti taj stari godišnji jer svo ovo vrijeme nisam mogao na godišnji jer uvijek im je izgovor da nema tko raditi! Stvarno im ne bih želio ostaviti toliko dana, a zanima me je li mogu i kako prenijeti novi godišnji kod novog poslodavca (koliko mogu prenijeti), odnosno kako ide taj dio? Radim kod tog poslodavca na neodređeno već 9 uskoro će u svibnju biti 10 godina pa vjerujem da će i oko otkaznog roka biti problema. Puno Vam hvala!
  13. Ako netko nije zdravstveni radnik (informatičar), ali radi u bolnici te mu u ugovoru i odluci o visini plaće stoji da se na njega primjenjuje Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja je li ima pravo na plaćene/neplaćene dane. Naime, oni tvrde da ima pravo samo ako je zdravstveni radnik pa tako sestrama i doktorima davaju 7 plaćenih dana u kalendarskoj godini, ali drugima ne iako i druge struke dobiju isto božićnicu kao i zdravstveni radnici, imaju osnovicu plaće kao i zdravstveni radnici... jesu li u pravu ili je to diskriminacija ja jedni imaju pravo, a drugi ne, hvala.
  14. A vjerojatno će tako i biti... pa će u međuvremenu vjerojatno objaviti natječaj za to upražnjeno radno mjesto da prime nekoga van ustanove jer kako bi nekome tko nema veze nego samo diplome omogućili napredovanje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija