Jump to content

Zapad

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zapad objavio

  1. Pozdrav, Sinoć sam se napio i pritom uvrijedio dvojicu policajaca. Napisali su mi prekršajni nalog s kaznom u iznosu 193 kn i troškovima postupka u iznosu 500kn. S obzirom da sam bio pijan, kasnije sam se vratio do njih da ih tražim brojeve znački, nakon čega je izbio manji verbalni sukob i na kraju sam noć proveo u policiji s još jednim prekršajnim nalogom, koji nije tema ovog upita (već sam bio na sudu za njega, odmah iduće jutro). Ovo mi je prvi takav prekršaj i student sam, nemam primanja. Moje pitanje je ima li se smisla žaliti na iznos sudskih troškova? 500kn za ispisivanje jednog papira na autu mi se čini previše, ali razumijem da su mi htjeli dati čim veću kaznu jer sam ih vrijeđao. Također, na koga da naslovim eventualnu žalbu? Znam da je trebam odnijeti u policijsku postaju i oni je proslijeđuju dalje. Svaki savjet je dobrodošao.
  2. Ne piše ništa ni za jedno na za drugo. Što se desi ako ne platim kaznu? Mogu li je povećati nakon nekog vremena? Mogu li je odraditi preko društveno-korisnog rada ili tako nešto, otić u zatvor na tjedan dana bilo šta
  3. Prije nekih 8 mjeseci (23.2.2019.) sam uhvaćen s 0.6g marihuane i odmah dobio 2 uplatnice za plaćanje kazne. 2 dana kasnije sam predao prigovor na Prekršajni nalog. U petak je stiglo rješenje od suda, gdje piše da su mi tri simpatične gospođe sa prekršajnog suda dodjelile kaznu od 5000kn plus sudski troškovi i u potpunosti odbile moj prigovor, iako mi je bio prvi prekršaj, iako je količina mala, iako se kajem i priznajem, iako su mi roditelji u teškoj financijskoj situaciji i iako se i dalje školujem. Gospođe su to učinile bez da su me zvale na sud, već su mi samo poslale rješenje. Moje pitanje je imam li se pravo dalje žaliti na odluku i kome(i ima li to smisla), koliko vremena imam da platim kaznu i postoji li neki razlog zašto su gospođe tako postupile, a ovdje stalno čitam da su blagi prema prvim prekršajima?
  4. Imaš na ovom forumu 1. post, u njemu ti piše sve o tome kako se piše prigovor. Ja sam odnio svoj u policijsku postaju koja me privela (to ti piše na onom papiru koji si dobio od njih) i oni tamo lupe neki žig i kažu da će doći poziv na sud na kućnu adresu. Evo ja i dalje čekam. Bitno je da taj prigovor odneseš u roku 8 dana od kad si počinio prekršaj.
  5. Pozdrav, ja sam slao prigovor zbog gotovo identičnog slučaja koji se dogodio prije skoro 4 mjeseca, a i dalje nisam dobio nikakav poziv na sud niti bilo kakav odgovor. Je li moguće da se prigovor zagubio negdje,da su zaboravili na slučaj ili samo trebam još čekati?
  6. Još jedno pitanje, kojem sudu šaljem žalbu? Živim na Trešnjevci
  7. Hvala na brzom odgovoru Znači nakon što im pošaljem prigovor mogu očekivati poziv na sud, iako u prigovoru priznam djelo i kajem se itd?
  8. Pozdrav, sinoć sam uhvaćen sa 0.6g marihuane koje sam dobrovoljno predao dvojici policajaca u civilu. Dobio sam prekršajni nalog, potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i 2 uplatnice, jedna na kojoj ne pise iznos za "placanje novcane kazne" i jedna od 500 kn za "placanje troskova utvrdivanja prekrsaja". Zanima me mogu li ici na sud zaliti se iako sam vec dobio uplatnicu, hoce li mi oni slati jos kakve pozive na sud i slicno i kakvu kaznu mogu ocekivati, s obzirom da mi je ovo prvi prekrsaj? Ugl. Kako se mogu izvuci da ne platim 5000kn?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija