Jump to content

pitanje.pitanje

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. razvod i kredit

  To me i brine. Nigdje u zapisniku ne piše da je sudkinja odobrila. Samo je napisala rečenicu da pun. protustranke moli kratki rok za očitovanje. Vježbenica je rekla da sudkinja može donijeti mjeru i bez našeg očitovanja, a odvjetnica je na putu i ne mogu je pitati. Zato sam i mislila da sama napišem odgovor.
 2. razvod i kredit

  Željko, svaki put me spasite od živčanog sloma. Neizmjerno sam Vam zahvalna. Bila sam u strahu da je kratki rok 8 dana i što ako ne odgovorimo. Sada mi je odmah lakše jer sam ja shvatila da će sudkinja donijeti mjeru bez našeg očitovanja ako se ne javimo u tom "kratkom" roku, a nisam shvatila da ako ne piše koliki je da je onda neodređen. Mislila sam da to piše u nekom zakonu, ali nisam uspjela naći u kojem. Hvala Vam puno još jednom.
 3. razvod i kredit

  Poštovani Željko, hvala Vam puno na odgovoru. Imam zapisnik. Ne piše uopće ništa koliki je rok. Piše da će odluka o privremenoj mjeri uslijediti pismeno i da se ročište odgađa, a da će sljedeće biti zakazano pismeno.
 4. razvod i kredit

  Opet ja. Nažalost opet trebam pomoć. Održana je rasprava za privremenu mjeru za koju mi je odvjetnica rekla da ne trebam dolaziti jer nije predviđeno raspravljanje taj dan. Dobro da sam došla jer je bilo raspravljanje. Nisam imala nikakve papire sa sobom jer sam došla jer me zanimalo kako to izgleda na sudu. Odvjetnica nije došla nego je poslala vježbenicu koja je tražila kratki rok za očitovanje pismenim putem. Onda je odvjetnica bila bolesna, sada je na putu. Od onda je prošlo 2 tjedna. Koliko traje taj kratki rok za očitovanje? Što ako je već prošao? Ako nije, smijem li ja sama napisati odgovor? O pravu ne znam ništa i ne znam kako se išta pravno piše pa ako ja napišem i predam, može li to sud odbaciti jer nije napisano u dobroj formi?
 5. razvod i kredit

  Hvala Vam puno na odgovorima Borbena i Željac. Rekla mi je odvjetnica da ne brinem, da priča gluposti, ali mi nije objasnila kao vi, nisam imala mira. Puno Vam hvala.
 6. razvod i kredit

  Hvala Vam puno na odgovoru. Rekao mi je da mu mogu soli staviti na rep što se tiče alimentacije jer mu je rata kredita tako velika da neće ostati za alimentaciju (za sada ne daje ništa za djecu) i da me čeka iznenađenje kada prestane plaćati rate kredita jer da nema veze što više ne živimo skupa jer smo još uvijek u braku i da ću vraćati i taj kredit umjesto njega.
 7. razvod i kredit

  Molim pomoć ako netko zna. U tijeku je razvod braka. Suprug je odselio prije par mjeseci i promijenio prebivalište. Saznajem da je prije mjesec dana otvorio kredit na 120 000 kn. S obzirom na to da još nije sazvano ročište i tko zna kada će nas sud razvesti, mogu li ja odgovarati za taj njegov kredit ukoliko on to neće vraćati?
×