Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Goranac

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovor o djelu za umirovljene HRVI

    Hvala. Da, prema ovome ugovor o djelu nije problem za nijednu vrstu mirovine. Također, nisam nigdje našao da postoje neki limiti, npr. dozvoljeni najveći godišnji dohodak, prihod...ostvaren ugovorom o djelu te vrste umirovljenika. Nadam se da nema tu nekih skrivenih iznenađenja i kvaka.
  2. Molim za stručni savjet. Vrlo jednostavno pitanje: Može li HRVI (70% - V skupina) u invalidskoj mirovini zbog opće nesposobnosti za rad (odlazak u mirovinu iz gardijske postrojbe) raditi na ugovoru o djelu? ZOHBDR (čl. 37) nigdje nije jasno definirao ugovor o djelu (samo radni odnos - do 2,5 sata) a ZOMO (čl. 99) nije jasno definirao na koju vrstu umirovljenika se odnosi druga djelatnost/ugovor o djelu (samo "korisnici") kod koje se mirovina ne obustavlja, što bi podrazumijevalo da na svih, pa i na HRVI u općoj invalidskoj. Postoje li tu neka ograničenja, limiti, odredbe, kvake...i sl? Unatoć dobroj volji kopanja po zakonima i forumima, jednostavan i jasan odgovor nisam našao.
×