Jump to content

Justificio

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Tražim odvjetnika za riješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Potrebno nam je usklađenje katastra i gruntovnice, u posjedovnom listu je situacija čista, no u zemljišnim knjigama nije. Radi se o katastarskoj čestici koja je društveno vlasništvo, a svi njeni "vlasnici" su zaprava upisani u teretni list kao korisnici svako svoje određene nekretnine na toj čestici, koja zapravo čini pola ulice, ima 4 ZK tijela i iskreno, ja stvarno ne znam što bi se trebalo raditi, bi li se trebao pokretati ispravni postupak ili što, doista ne znam i trebam pomoć. Uz sve to, danas je u katastru umjesto nekad 5 vlasnika (korisnika), što je trenutna situacija u zemljišnim knjigama, upisano dvoje vlasnika (korisnika), što se riješilo darovnim ugovorom, a to dvoje u zemljišnim knjigama imaju veći udio u vlasništvu naspram preostalih troje. Tako da meni treba netko tko bi mi pomogao da riješim zemljišne knjige na način da se nekretnina izdvoji iz te ogromne čestice, da se ljudi upišu kao vlasnici, i to njih dvoje umjesto petoro i da se sve to uskladi sa katastrom. Hvala unaprijed i ispričavam se ako sam pogriješila temu. Molim Vas da ju preusmjerite gdje je potrebno i tko ima za preporuku odvjetnika koji bi mi to mogao riješiti, da mi se javi u PP. Hvala i lijepi pozdrav, J.
  2. Hvala na odgovoru. Svjesna sam da su stope mijenjane, sada su doprinosi za zdravstveno 16,5%, bili su 15%, a iz doprinosa su izuzeta davanja u pogledu zastite na radu i doprinosi za zaposljavanje plus mirovinsko I. i II. stup. Nevezano za to, mene i dalje muci sto je tocno ukljuceno u navedenu bruto satnicu u mom ugovoru o radu od svega toga jer kako god racunam, ta satnica nije niti bruto1 niti bruto 2 satnica i ne znam je li to dobro. Pozdrav, J.
  3. Poštovani, molim Vas pomoć. Zaposlena sam na određeno vrijeme i nedavno mi se promijenio ugovor o radu po pitanju plaće. Naime, navedena je "bruto satnica" kojom se množi broj sati u mjesecu i to bi trebalo značiti bruto plaću za taj mjesec. Ono što mene zanima jest da li se ovdje radi o bruto1 ili bruto2 plaći? Gdje god sam čitala, kada je tako navedeno u ugovoru o radu, smatra se da je bruto plaća zapravo bruto1, a meni na platnoj listi piše gore navedena satnica za kao bruto2 satnica. Je li to u redu i imam li se pravo žaliti na osnovi nekog zakona ili nečega da mi ne obračunavaju plaću u skladu s ugovorom o radu? Hvala Vam i srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija