Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Malina4

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Malina4 objavio

 1. Suvlasnici

  Pozdrav, Nakon smrti strica jos nismo pokrenuli ostavinsku raspravu (proslo je vec 3.god.). Moj otac i stric su suvlasnici obiteljske kuće u kojoj živi moja obitelj (otac,majka i brat). Stric je do smrti živio u drugom gradu, te nismo bili puno u kontaktu. Znamo da je živio sa ženom, nemamo saznanja da su registrirali izvanbracnu zajednicu, niti su imali djece. Nakon njegove smrti nitko se nije javio niti potrazivao pravo na imovinu. Nedavno je moj otac legalizirao kuću do kraja, platio sva dugovanja, itd. Zanimaju me vasi savjeti, da li po zakonu polovica kuće pripada mom ocu nakon smrti strica, ili moramo pokrenuti ostavinsku raspravu da bi se steklo to pravo? Što ako se naknadno utvrdi da je stric imao dugove,itd.?
 2. Boraviste

  Hvala!
 3. Boraviste

  Pozdrav, potrebna mi je pomoc prije odlaska na MUP, trenutno nemam mogućnosti prijaviti prebivalište u mjestu zaposlenja, do sada sam bila 3 godine prijavljena na boravište, 1 god na jednoj adresi i 2 god na drugoj adresi. Prilikom zadnje prijave -prije god dana kada sam produljavala boravište teta na šalteru mi je rekla da mi je ovo zadnja godina, zurila sam pa nisam reagirala i pitala. Da li je mislila da više ne mogu prijaviti boraviste u tom gradu ili toj adresi? Naime, u međuvremenu sam promjenila stan, te bih se sada prijavila na novu adresu. Puno hvala
×