Jump to content

Diomed91

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Diomed91 objavio

  1. Pozdrav !! Kad smo kod teme puna crta , koliko je kazna na autoputu kad se na izlaz prestrojis preko pune crte . Jer nedavno samo tako nesto izveo zbog kamiona i prekasno sam se prebacio iz lijeve u desnu traku i onda preko pune na izlaz . Slicno sta je onaj wrc vozac napravio nedavno kod luckog . I dali idu i bodovi na taj prekrsaj da me primjer presretac zaustavio?.
  2. Pozdrav!! Pitanje u vezi kamera za prolazak kroz crveno . Navodno kako sam citao neke snimaju i u Zagrebu . Zanima me ona kod hotela westin , jer sam na knap nedavno prosao kroz debelo žuto i prije izlaska iz raskrižja taman se upalilo crveno . Pitanje dali ona taj prekrsaj zabiljezi ili je kao primjer u Njemackoj ako si ušao na žuto u raskrizje da to niti ne registriraju , tek nakon sto krene gorit 2-3 sekunde crveno onda krece slikanje . Jer mislim nepravedno je covjek se moze zeznut hoce nece krenut kocit na žuto ili ce jednostavno proci da ne ugrozi naglim kocenjem promet iza sebe .
  3. Pitanje jedno , ako netko zna . Na Slavonskoj Aveniji su postavili dvije kamere prije 3 mjeseca kao za organizaciju i pracenje prometa tamam na ulaz u podvoznjak, taman poslije one GATSO kamere za mjerenje brzine koja stoji godinama tamo vec . Sada se na wazeu i jos jednoj mapi pojavilo da je tamo 100m dalje jos jedna kamera , a na toj poziji stoje bas te dvije za pracenje prometa . Sad mi nemoguce da su stavili jedno do druge dvije kamere za mjerenje brzine ili ona Gatso kamera mjeri sve 4 trake jednostavno .
  4. https://images.app.goo.gl/ritjezut5rTYaFif6 Kamera ovako negdje izgleda , danas sam prosao , na semaforu je , ali gleda u smjeru ovog glavnog raskrizja kod vrapca . Znaci ne gleda uopce u stranu od kuda ja dolazim , nego me tek poslije semafora nakon 20-30 metara moze uocit auto , a sastrane nema nikakvih drugih vise , nema niti senzora nekih na stupu . Bas nista osim te , koja je po misljenju zbog regulacije prometa , takvih u centru grada ima jako puno.
  5. Jucer rano ujutro na vrapcu gdje su plodine i mcdonalds onaj manji semafor prije onog veceg raskrizja sam prosao sa 10km/h kroz crveno slucajno jer sam bio u prici sa kolegom i mislio sam da se žuto pali i krenuo sam i nakon sekunde sam shvatio da je i dalje crveno . Sad nisam siguran dali taj semafor ima kamere , tek za koji dan prolazim tamo opet pa cu vidjet . Zabrinulo me sto je jedan ovdje korisnik napisao da neke kamere snimaju po Zagrebu prolaz kroz crveno , nisam jos nikada cuo da je nekom dosla tako kazna , uvijek su svi zaustavljeni 90% na licu mjesta ili je bilo policijsko zapazanje prekrsaja pa naknadno dode . Primjer na crnomercu ima 8 kamera na okretistu na semaforima , tamo prođe 500 auta dnevno kroz cisto crveno pa nitko nikad nista nije dobio .
  6. Neki dan su presretaci stajali na autobusnom ugibalistu , između dvije zebre . Kad sam prolazio kraj njih iz suprotne trake upalili su na sekundu onu rotirku . I tamo su i dalje stajali nakon 20 min kada sam se vracao . Kaj su me samo upozorili da usporim ili ne znam kaj , jer tesko se tamo moze izmjerit brzina neka velika jer ima zavoja .
  7. Sad kad sam vas sve vec pitao , dali je istina da ako vas ne zaustave na licu mjesta za prekoracenje brzine , ako naknadno dode doma , da samo placate kaznu , a da nema nikakvog oduzimanja vozacke i dobivanje kaznenih bodova ? Jer prijatelj je prije 2-3 godine prosao 65 na sat vise u naselju i dobio je samo od 5000 do 15,000kn kazne i nikad mu vozacka nije bila oduzeta zbog toga .
  8. Ma dobro , kriv sam si sam kad ne pazim i glumim budalu , dobro ce mi doc da dobijem neku novcanu kaznu . Jedino mi bitno da mi ne uzmu vozacku , ali ako je prijatelj vozio oko 120 i dobio sam 500kn i nikakav kazneni bod , onda ja sa 130 i nes ne dolazi sigurno oduzimanje vozacke uz novcanu kaznu .
  9. Budemo vidjeli , ja ocekujem da nesto dode , bio sam prvi auto u koloni , i doslovno nisam ni prikocio tolko vise kada sam ga primjetio, kraj policajca sam prosao nakraju sa 110 , ali izdaleka , ako snima ulovio me i on sa 130 vjerovatno . Kada sam prolazio kraj njega mislim da sam vidio da javlja ovim svojima . Odmah sam ocekivao da ce me zaustavit 1km dalje , ali tamo je jedna cijela lijeva traka prije semafora bila puna zaustavljenih auta , negdje njih desetak . Tako da me to jedino dalo neku šansu da me ipak nisu spremili . Pola sata kasnije je prijatelj tamo prosao i njega su zaustavili , vozio je oko 120 , dobio je 500kn kaznu .
  10. Mjerili su rucnom kamerom na stalku . Bio je jedan policajac koji je snimao nakon tunela prema Zapresicu i njih 4 koji su zaustavljali 800 metara dalje , pisali su kazne na licu mjesta , tamo kod cvora di se ulazi prema zapresicu i bistri . Tamo je ogranicenje 80 , ako sam vozio 130 kad oduzmu 10% tolerancije , ispada me onda oko 117 na sat . Nebi onda to trebalo biti vise od 1000kn . Jucer je navodno zaustavljeno tamo 200-250 vozila .
  11. Danas nisam nazalost pazio i vjerovatno su me snimili , bilo je zaustavljeno 7-8 vozila vec . Mene nisu zaustavili , ali vjerovatno ce naknadno doc kazna . Ogranicenje je bilo 80km/h , mislim da ne spada to pod naselje tamo kod podsuseda poslije tunela , ja sam prosao oko 130-140 . Kolko je po novim zakonima sad kazna i jeli mi prijeti mjesec dva tri oduzimanje vozacke ili samo placam novcanu kaznu ?
  12. Prije nekoliko mjeseci sam zatvorio stambeni kredit . Ostalo mi je bilo 196,000kn , to sam platio gotovinom. Dali ce mene porezna zvati jednog dana zbog toga ? Jer nemam sad podrijetlo novca cijelog , osim sto mi majka dala svoju stednju iz banke od 60,000kn . Ostatak mi je od oca koji mi da uvijek nesto kada dode iz Engleske , od kladionice i radim u ugostiteljstvu i imam veci bakšiš nekad nego placu . Sad kako da ja to opravdam , a zelim si uskoro i kupit neki rabljeni auto za 10,000 eura nakon sezone .. Dali cu ja sad i ako to napravim bit pod njihovim radarom . Jer u godini dana potrosit oko 250,000 - 300,000 kn i nije mala cifra , a za pola toga nemam dokaze zbog gore navedenih razloga . Krvavo to zarađujem i nece valjda mene zbog toga onda maltretirat ?
  13. Ipak me nisu snimili , imao sam srece . Proslo je vise od 3 mjeseca i nisam nista dobio . Imao bi jos jedno pitanje , koliko u Zagrebu treba vremenski da stigne prometna kazna doma . Prijatelj je nedavno na slavonskoj nesvjesno prosao kraj one 'kutije' na stupu sa 30-40km/h vise . Cuo sam da stigne to vrlo brzo kroz 2-3 tjedna , jer kompjuter to odmah salje u stanicu ili se ceka isto po 2-3 mjeseca ? Eto jos to ako nije problem . Hvala vam i lijep pozdrav .
  14. Policajac je bio naslonjen s tim uređajem na auto , dok je jedan bio iza njega odmah , i sad sam se sjetio da je bio i treci koji je valjda pisao kaznu jednom zaustavljenom autu koji je odmah stajao ispred policijskog .
  15. Jedno pitanje u vezi mjerenja brzine u prometu . Zanima me dali kada policija mjeri brzinu laserom to jest onim 'pistoljem' obavezno treba zaustavit vozaca da mu naplati kaznu . Sinoc sam vozio oko 90km/h dopusteno je 60 , ja sam bio skroz u lijevoj traci , taksist u srednjoj traci je prosao minimalno sa 120 i nekoliko auta je bilo u skroz desnoj iza nas oko 100 metara . Niti ja , niti taksist nismo zaustavljeni , iako su snimali . Sad dali je moguce da oni tim pistoljem mogu uslikat moju registraciju i naknadno poslat kaznu ili su jednostavno bili samo fokusirani na skroz desnu traku jer im lakše na toj strani zaustavit auto .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija