Jump to content

Gordy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Dizemo kredit za kucu, ja nositelj i Kupac, on Suduznik u kreditu. Plan je kada se sve isplati, da se na kucu upise on kao vlasnik 50% i ja kao vlasnik 50%. Na kupoprodajnom ugovoru pise moje ime kao Kupac, ali sam mislila navesti u jednom od clanaka to da ce se kuca dijeliti na 2 osobe. Hocu li imati problema u gruntovnici i na katastru s upisom 50/50?
  2. Hvala vam na odgovoru. Zajednickog zivota itekako ima jer 8 godina zivimo zajedno na istoj adresi, sve dijelimo... ali papirnato ne zivimo dokle god sam ja prijavljena na drugoj adresi. Svakako cemo, cim se preselimo, promijeniti adrese. E sad, da li to znaci da ce nasa izvanbracna zajednica vrijediti tek nakon sto 3 godine budemo na toj adresi? Tj. sve ovo do tada (prakticki tada 11 godina) pada u vodu?
  3. Pozdrav. Partner i ja smo u vezi 8 godina. Toliko zapravo i zivimo zajedno na istoj adresi, u podstanarskom stanu. E sad, na toj adresi je on prijavljen, dok ja nisam mijenjala svoje prebivaliste, stanodavac nije mogao i mene prijaviti. Dakle, prijavljena sam u drugom gradu. Trenutno kupujemo zajedno kucu, ja duznik, on suduznik. Kuca ce se svakako podijeliti po pola u z.knjigama. Ono sto zelimo je potpisati izjavu o izvanbracnoj zajednici. Ali, da bi izvanbracna zajednica vrijedila, da li je potrebno da obje osobe budu bas prijavljene na istoj adresi? Sve izjave o izvanb.zajed. sadrze bas tu recenicu : izjavljujemo da zajedno zivimo na adresi XYZ...a mi ne zivimo. Da li je moguce potpisati ugovor o partnerstvu u kojem bi naveli da se od datuma pocetka veze, cjelokupna zajednicka stecevina dijeli na pola? I ovjeriti to kod JB? Ima li netko iskustva? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija