Jump to content

dora.

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me, ako se dobije gradska stipendija može li se koristiti i crkvena pomoć kao stipendija? Jer crkva kao ustanova ne pripada tim organima koji daju zapravo stipendiju poput gradske, županijske, državne i braniteljske ustanove koje daju stipendiju. Crkva je vjerska ustanova ipak na kraju krajeva i to po meni ne bi trebalo biti isto kao ostali navedeni organi za davanje stipendija. Imate li Vi ikakvog iskustva po tom pitanju? Jer svaka kuna mi treba budući da mi je otac teško bolestan i moji roditelji me ne mogu financirati.
  2. Da, zanima me imam li pravo ikakvo koje mogu ostvariti budući da mi je ozljeda još tu i još je liječim i gdje takve stvari mogu saznati.
  3. Lijep pozdrav. Imam ovakvu situaciju: imam ozljedu na radu koja je priznata, imala sam dakle bolovanje od 100% i krajem prošlog mjeseca mi je isticao ugovor (ugovori su bili na određeno zbog povećanja posla) i poslodavac mi je prekinuo ugovor dok je moje bolovanje trajalo i dok sam još na liječenju (imam sve papire koji pokazuju da mi liječenje traje i ovaj mjesec, a ja sam dobila otkaz). Prijavila sam se na HZZO da dobivam naknadu još mjesec dana, ali zanima me imam li osnove tužiti poslodavca ili bilo kakve sankcije da on ima budući da je moja ozljeda još prisutna i neoporavljena, a moje fizikalne terapije i pregledi još uvijek traju. Pitala sam na Građanskom sudu u Zagrebu gdje su mi rekli da mi ne mogu dati nikakav odgovor niti na jedno moje pitanje i da to sve trebam uz odvjetnika, a odvjetnici su danas skupi i sve. Zanima me kako da znam što da radim dalje u ovoj situaciji, tj koje mogućnosti imam i gdje to mogu saznati i je li takvo što uopće moguće? Hvala unaprijed svima na odgovorima, svi su odgovori dobrodošli da znam što da radim u ovoj situaciji kada nisam u mogućnosti i opskrbiti si novce za život, a kamoli za odvjetnike i njihove pravne savjete.
  4. Poštovani, zanima me kako je moguće upisati redovno fakultet i postati redovni student, a pritom prije toga prekinuti radni odnos. Ili gdje bi takve informacije mogla saznati? Isto tako, zanima me je li moguće ovo ljeto provesti u radnom odnosu preko SC-a (krenuti raditi kao student nakon što se upiše faks) ili mi je to onemogućeno i da li je moguće preći limit koji je određen za svakog studenta (Onih 15000 ili 50000, zavisi kako tko ima) ili se svaka pređena kuna iznad limita mora vraćati državi? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija