Jump to content

paa13

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Da li je dovoljno predati papire pri czss za rastavu u postupku kupnje stana ili je potrebno i prijaviti boravište na drugoj adresi da bi dokazala da bračna zajednica ne postoji u tom trenutku? Hvala!
 2. Poštovani, Molim pomoć oko definiranja bračne stečevine u mom konkretnom slučaju. Suprug je kupio stan na kredit 2006. godine. Tada nismo bili u braku ali smo živjeli u stanu od prvog dana kada je kupljen i zajedno ulagali u njega. On se sam vodi u zemljišnim knjigama kao vlasnik. Vjenčali smo se 2010. dobili djecu i sada će doći do razvoda koji on ne želi i prijeti da će tražiti od mene da ga isplatim za pola iznosa kredita. On plaća kredit i dalje sa svoje plaće, a ja sam plaćala režije, djeci vrtiće, i imam kredit za auto koji je kupljen prije 5 godina. Da li je njegova prijetnja osnovana, jer ja želim otići iz stana i kupiti sebi i djeci drugi, ne želim ništa od stana jer ga je on realno i plaćao sve ove godine, pa me zanima da li po pravnoj osnovi to uopće jeste bračna stečevina po kojoj on može imati potraživanja prema meni? Hvala unaprijed!
 3. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Hvala na odgovoru. Na koji način se definira nepostojanje bračne zajednice, ako prestanu zajedno živjeti (nisu prijavljeni na istoj adresi) ili je potreban određeni vremenski rok da bi se zaključilo da bračna zajednica ne postoji? Zbunjuje me onaj uvjet za razvod braka od godine dana od prestanka bračne zajednice.
 4. Poštovani, da li nekretnina koja se kupi nakon pokretanja brakorazvodnog postupka (sporazumno ili tužbom), a prije završetka brakorazvodne parnice ulazi u bračnu stečevinu? Unaprijed hvala na odgovoru!
×