Jump to content

paa13

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je paa13 objavio

  1. Puno hvala na odgovoru. Molim samo odgovor na pitanje vezano za ročište s obzirom da se navodi da je mogući izvanparnični postupak, da li ročišta mora biti ili ne? Hvala!
  2. Prijedlog je dostavljen prije 3 tjedna, prema e-građaninu, sutkinja je predmet dobila/preuzela 20.8. Imamo dvoje maloljetne djece, uz sporazumni smo priložili plan o zajedničkoj roditeljskog skrbi i očitovanje Centra.
  3. Koliko sam čitala novi OZ (napomena nisam pravnik, samo u smislu informiranja) sporazumni razvod braka se pri sudu može provesti izvanparnično. Što to točno znači, odnosno koji je postupak, da li mora doći do ročišta ili ne? Papiri su predani na sud, tako da sada ne znam kada i što mogu očekivati jer bi vremenski htjela što prije dobiti rješenje, ali ne znam koliko je to moguće i o čemu direktno ovisi. U kojem slučaju je moguće predati požurnicu na sud, nakon kojeg vremenskog roka od zaprimanja spisa i da li je realno tražiti za sporazumni razvod braka (da se sutkinja ne naljuti). Preko e-građanin sam vidjela da je predmet kod sutkinje već određeno vrijeme i sad čekam. Unaprijed hvala na odgovorima!
  4. Poštovani, molim informaciju. Postoji li mogućnost da napišemo Ugovor o podjeli bračne stečevine te ga potpišemo i ovjerimo kod javnog bilježnika prije službenog razvoda braka (dokumenti za sporazumni razvod braka su predani na sud)? Meni je za subvencionirani kredit potreban dokaz da nemam nekretninu u vlasništvu (stan u kojem smo prije živjeli je kupljen prije braka, te ga je on cijelo vrijeme otplaćivao, pa smo dogovorili da stan ostaje njemu iako ja nisam nigdje niti evidentirana u zemljišnim knjigama), a kako bračna zajednica više ne postoji jer smo se djeca i ja odselili, pitanje je da li bi takav Ugovor pravno bio valjan? Unaprijed hvala na odgovoru!
  5. Da li je dovoljno predati papire pri czss za rastavu u postupku kupnje stana ili je potrebno i prijaviti boravište na drugoj adresi da bi dokazala da bračna zajednica ne postoji u tom trenutku? Hvala!
  6. Poštovani, Molim pomoć oko definiranja bračne stečevine u mom konkretnom slučaju. Suprug je kupio stan na kredit 2006. godine. Tada nismo bili u braku ali smo živjeli u stanu od prvog dana kada je kupljen i zajedno ulagali u njega. On se sam vodi u zemljišnim knjigama kao vlasnik. Vjenčali smo se 2010. dobili djecu i sada će doći do razvoda koji on ne želi i prijeti da će tražiti od mene da ga isplatim za pola iznosa kredita. On plaća kredit i dalje sa svoje plaće, a ja sam plaćala režije, djeci vrtiće, i imam kredit za auto koji je kupljen prije 5 godina. Da li je njegova prijetnja osnovana, jer ja želim otići iz stana i kupiti sebi i djeci drugi, ne želim ništa od stana jer ga je on realno i plaćao sve ove godine, pa me zanima da li po pravnoj osnovi to uopće jeste bračna stečevina po kojoj on može imati potraživanja prema meni? Hvala unaprijed!
  7. Hvala na odgovoru. Na koji način se definira nepostojanje bračne zajednice, ako prestanu zajedno živjeti (nisu prijavljeni na istoj adresi) ili je potreban određeni vremenski rok da bi se zaključilo da bračna zajednica ne postoji? Zbunjuje me onaj uvjet za razvod braka od godine dana od prestanka bračne zajednice.
  8. Poštovani, da li nekretnina koja se kupi nakon pokretanja brakorazvodnog postupka (sporazumno ili tužbom), a prije završetka brakorazvodne parnice ulazi u bračnu stečevinu? Unaprijed hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija