Jump to content

odessa85

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me odgovor na jedno pitanje u vezi prikupljanja članarina. Je li legalno kao administrator jednog web foruma od svojih članova tražiti da svake godine daju X svotu novca za održavanje tog foruma? Članova ima više od tisuću, pa se ovdje radi o svoti od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje. Smije li se novac prikupljati tako bez da je obaviještena porezna uprava i kako to prijaviti? Hvala. Većina članova plati gotovinom pri sakupljanju članarina.
  2. web stranica sa piratiziranim sadržajem

    Na ovome forumu bilo koji član može uploadati datoteku, bilo koju. Ne razumijem se mnogo u to, ali mislim da se taj piratizirani sadržaj pohranjuje na njihovom serveru/bazi podataka (čemu li već). Nije na primjer kao da netko samo stavi link na knjigu u neki svoj post.
  3. Pozdrav, znam za jedan hrvatski web forum na kojem se dijeli mnostvo sadrzaja koji krsi autorska i intelektualna prava. Na forumu se dijele skenirane i piratizirane knjige korisnicima. Kako mogu prijaviti taj forum i što se može učiniti u vezi toga? Ja sam nisam autor nikoje od tih knjiga, ali i dalje je nelegalno pa me zanima. Unaprijed hvala.
×