Jump to content

Ddkeen90

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zamolila bih vas za odgovor/uputu kako se informirati - smije li se roba, konkretno trgovačka roba za kioske (cigarete, alkohol, novine) skladištiti u privatnim garažama stambenih zgrada? Postoje li ikakvi propisi koji se time bave - mora li postojati suglasnost stanara da se utovar/istovar izvršava svakodnevno u privatnoj garaži koja je dio zgrade? Hvala na odgovoru.
  2. Što se tiče naknade štete, moram li sad pristati na bilo koji iznos kako ne bih dobila prijavu ili postoji nekakvo pravilo? Ne bih baš platila lakiranje cijelog automobila u najskupljem servisu.
  3. Da li će završiti na sudu ovisi samo o oštećeniku ili i DO može odlučiti ne procesuirati? Ja ne bih na sud nikako.
  4. Štetu ću nadoknaditi, to svakako. Ako se ona ipak zainati s kaznenom prijavom, koji je worst case scenario? Mogu li stvarno završiti u zatvoru 2 godine? Nisam do sad kažnjavana - šteta bi mogla biti oko 5000kn ako se cijela strana mora prebojiti. Hvala još jednom.
  5. Poštovani, Nedavno sam u Splitu napravila glupost, gospođa u stambenoj zgradi u kojoj obje živimo uporno parkira nepropisno na pločniku blokirajući prolaz pješacima. Vraćajući se nakon večere u gradu (pod utjecajem alkohola) čini se da sam namjerno ogrebala njezin automobil. Ispostavilo se da postoji video nadzor kojeg je gospođa sama montirala na mjesto gdje parkira nepropisno i policija me pronašla drugi dan. Događaja se niti ne sjećam, ali isti dan sam nazvala gospođu, ispričala se i ponudila platiti nastalu štetu. Gospođa je na to pristala, nije djelovala ljuta, rekla je poslati procjenu štete. Mogu li se nekako zaštititi od kaznenog progona prilikom plaćanja? Trebam li prije nego što uplatim gospođi novac na račun još nešto napraviti? Znam da se u ovakvim slučajevima kazneni progon pokreće samo u slučaju prijave oštećenika, gospođa je čak rekla da to neće napraviti, ali imam li ikakva jamstva? Pošto se događaja ne sjećam, a postoji snimka, moram vjerovati da sam to napravila. Da li bi prilikom suđenja bila uzeta u obzir snimka koja je napravljena ovakvim video nadzorom (oznaka da se snima ne postoji iako je cijela zgrada pod video nadzorom), ima li ikakve veze što je automobil nepropisno parkiran? Primjenjuje li se ovdje načelo oportuniteta pošto štetu namjeravam platiti čim dobijem procjenu? Hvala puno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija