Jump to content

Intelcoreduo

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo mjesec dana nakon rocista stigla je i kazna od 2000kn koju imam pravo platit 2/3 u roku 90 dana. Takoder pise u papirima da se imam pravo zaliti na ovu novcanu kaznu i sad ne znam koliko je to pametno plus nemam volje vise cekat jos milijun mjeseci i strijepiti kad ce kazna doc tako da cu vjerovatno kroz ovaj tjedan platiti 2/3 kazne i stavit ovo iza sebe.
  2. Tek sam sad uhvatio vremena da napisem novo stanje. Uglavnom dosao sam tamo 15 min ranije usao unutra upoznao se sa sutkinjom, ona mi je prava ocitala i rekla da prepricam situaciju što sam i ucinio. Razgovor je bio opusten skroz nista strasno i gotovo u manje od 10 min. Rekla je odmah da ce mi dat rok od 90 dana da platim 2/3 kazne koju ce ona u narednih par dana napisati uzimajući u obzir sve one standardne stvari (da sam student, nezaposlen, prvi put, itd) i poslat na moju adresu. To je to zasad, cekam kaznu da dode na adresu kroz par dana pa javim sta konačni ishod bude.
  3. Evo napokon nakon dovoljno mjeseci da dam mali update na situaciju. Dosao mi je jutros poziv za sud koji ce se odrzat 17.02 pa cu otici na to obaviti taj razgovor i javit ishod situacije. Nadam se da nece spucat kaznu od 5000 kn al sta bude bit ce. ps. Kazna od alkohola iz 3. mjeseca koju sam spominjao jos nije stigla
  4. Za alkohol sam napisao prigovor i ostavio u PP. To je bilo u 3. mjesecu i nisam nikakvu obavijest o rješenju dobio. Ja pretpostavljam da će mi prije doći poziv za sud za marihuanu nego za alkohol.
  5. Dakle ovako na blef neki ako budem na sudu normalan i priznam i pokajem se najgore sto se realno moze dogoditi je kazna oko 2000 kn? I prekrsaj za alkohol od prije par mjeseci uopce ne utjece na ovaj sadasnji prekrsaj? Jedino sto nisam siguran je gdje ce taj poziv doci jer mi je prebivaliste u BiH, Mostar a boravak imam prijavljen ovdje u Splitu kako studiram i nisam policiju stigao od panike uopce pitati na koju adresu stize Nekako mi je logicno ako su vec pitali imam li boravak ovdje da ce onda ovdje dostaviti.
  6. Pozdrav svima, Situacija je sljedeca: policajci u civilu su naisli autom kod dva prijatelja i mene dok sam ja u autu na vozacevom mjestu mrvio marihuanu i dok su oni izasli iz vozila nisam se ni trudio sakrit vec sam spustio na sredisnji naslon i izasao iz auta, svi smo predali osobne oni su pretrazili auto i nasli su to i svalili sve na mene jer sam u tom trenutku bio u autu, odveli su me u postaju napisali mi potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i obavijest o pocinjenom prekrsaju. Rekli su da za mjesec-dva na adresu dolazi poziv na sud i da sudac tada odredi kaznu ili nakon rasprave ponovno na adresu dolazi kazna. Moja pitanja su sljedeca: 1. Koliku kaznu mogu ocekivati s obzirom da imam jedan jedini prekrsaj voznje pod utjecajem alkohola (0.77 promila) na koji sam pisao prigovor 18.03 tj dan nakon kazne, studiram nezaposlen sam i tako dalje sve standardne stvari koje citam ovdje na portalu. 2. Kojim danima dolazi ta obavijest? Dolazi li samo kroz tjedan ili moze subotom i nedjeljom? 3. Koji je najgori slucaj sto se moze dogoditi sto se tice kazne? 4. Nakon koliko vremena se prekrsaj "brise"?
  7. Hajde onda nije toliko strasno kad mogu vozit preko granice jer mi je to najveca briga bila. U svakom slucaju javim ishod situacije kad presuda dodje.
  8. Nadam se najboljem. Samo jedno kratko pitanjce jer mi gospodin u postaji nije dobro objasnio kad sam ga pitao. Ja imam pravo voziti u Hrvatskoj i prelaziti granicu sa BiH sve do onog trenutka kad mi postar donese na adresu odluku suda u zabrani ako istu ne poniste ili sam nesto pogresno protumacio?
  9. Zabrana mi je tu najbitnija od svega. Istina da novčanu kaznu smanje uvelike bi pomoglo ali ako ne onda nije kraj svijeta skrpat cu tih 1000kn nekako manji mi je to problem od zabrane... Predao sam papire u postaju i čovjek mi je rekao da traje proces oko 2-3 mjeseca i da smijem vozit preko granice i van države sve dok sud ne odluči šta dalje... Nadajmo se najboljem a ja javim kako se situacija odvede.
  10. Poštovani, ovim putem podnosim prigovor na gore navedeni Obavezni prekršajni nalog kojim mi se na teret stavlja da sam dana 17.03.2019. god. u 03:17 sati u Splitu, Ul. Sedam Kaštela, počinio prekršaj kažnjiv po čl. 199. st. 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tj. da sam upravljao vozilom u prometu pod utjecajem od 0,77 g/kg alkohola u organizmu, umanjena za 0,1 g/kg, odnosno za granicu dopuštene pogreške mjerenja što iznosi 0,67 g/kg. Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), da mi je vozačka dozvola neophodna za prijevoz na fakultet i putovanje u Bosnu i Hercegovinu radi zdravstvenih razloga moje samohrane majke, da sam nezaposlen i nemam primanja, te molim da mi smanjite novčanu kaznu i ukinete zaštitnu mjeru jer ove predložene ugrožavaju egzistenciju mog studiranja i brige o majci, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, i najmanja novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja. Sukladno svemu navedenom, molim i da me oslobodite od plaćanja troškova postupka. Evo molio bi komentare ako se nešto treba ispraviti ili ako sam previše odugovlačio.
  11. Evo taman pravim prigovor pa cu ga odnijeti u postaju. Isplati li se uopće prigovarati na kaznu od 1000 kn jer sam čuo da se često dogodi da sud samo potvrdi kaznu i još nadodaju troškove suda na to. A ja ne znam kakav je sud u Splitu niti šta da očekujem jer mi je ovo prva kazna u životu.
  12. Pozdrav, ako mi je netko u stanju pomoći i odgovoriti na par pitanja jer je moja situacija slična velikoj većini ovih koje sam pročitao dosad kroz ovu temu pa da ne duljim previše s detaljima... Kratka verzija imam 19 godina napuhao sam 0.77 dali su mi 1000 kn kazne plus 100 troškova i 1 mjesec oduzimanja prava na upravljanje B kategorijom... Prigovor sam našao preko @drot13 i smatram da će proći u moju korist uz kajanje, priznanje, itd... Još uz to planiram nadodat kako mi je auto neophodno za fakultet i putovanje u BiH jer dolazim iz Mostara (iako sam rođen u splitu i imam hrvatske dokumente). Neizmjerno mi je bitno da se poništi mjesec dana oduzimanja prava jer bez auta stvarno ne mogu radi obaveza na fakultetu i prvenstveno radi majke koju skoro svaki vikend moram posjetit iz zdravstvenih razloga. Novčana kazna je isto teret ali progutat ću ju ako se ne smanji. E sad dolazimo do stvari koje su meni nejasne. Prva stvar koliko mi primjeraka prigovora treba i kakva je procedura kad ih odnesem u policiju? Smijem li prelaziti granicu dok čekam odluku suda i koliko traje odluka otprilike (jako mi je bitno smijem li granicu prelazit)? I kad napokon dođe odluka na adresu plaćam li iznos koji je napisan na uplatnici ili imam pravo na novi iznos 2/3 kazne platiti. Hvala unaprijed i lijep pozdrav svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija