Jump to content

Maja.fazlic

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. pravo na suđenje u razumnom roku i naknada

  Uzas, od moje je proslo godinu dana
 2. Otpis duga na temelju zastare

  Eos je prestao zvati davnih dana, bar nas, neznam dali suduznika zovu.
 3. Otpis duga na temelju zastare

  Ne zeli nagodbu, jer suduznik kredita, i kreditne kartice ne zeli placati dug iako je koristio novac nego je sve ostavio nama na teret.
 4. Naknada štete

  A koliko se oduzeti predmet moze zadrzati? Npr mom suprugu je oduzet novi mobitel star tek jedan dan, prilikom uhicenja. Bio je u istraznom zatvoru 6 mjeseci, u tom periodu ja uredno placam tarifu i ratu za uredaj. Po izlasku iz zatvora mobitel se ne vraca, dajemo zahtjev ODOu za povrat mobitela posto je proslo dovoljno vremena da si sa njega uzmu sto im treba, mada ponavljam mobitel je nov te na njemu nema apsolutno nista. I evo do danasnjeg dana nismo dobili ni odgovor ni mobitel za koji placamo pretplatu do 9 mjeseca 2020 godine. Sto mozemo napraviti?
 5. Privatna tužba, kz čl 169 st.1

  Prosle godine u 3 mjesecu sam dobila prijetnju koja se odnosila na mene i maloljetnu kcer, koja je pobudila u meni osjecaj straha za nase zivote. Prijavila sam policiji, oni Dorhu, i dolazi doma rjesenje da nema temelja za prijetnju pod stavkom 2, nego pod stavkom 1, i da tuzim privatno. Ok tuzim privatno u 4 mjesecu prosle godine i do danas nemam pojma sto je sa tom tuzbom. Apsolutno nitko me nije kontaktirao, ispitao, niti znam tko je sudac niti pod kojim brojem se vodi postupak. Sta da radim dalje? Kako da saznam sto je sa tom tuzbom bez ijednog poznatog podatka?
 6. pravo na suđenje u razumnom roku i naknada

  Pozdrav, prosle godine u 4 mjesecu podnjela sam kaznenu prijavu za prijetnju. Medutim dolazi mi rjesenje da nema elemenata za stavak 2 cl 169, nego da tuzim privatno. Potom podnosim privatnu tuzbu i od toga dana nista se nije desilo. Dakle proslo je godinu dana, nitko me nije zvao na ispitivanje, ni neznam koji sudac vodi postupak, niti pod kojim se brojem vodi. Dakle apsolutno nista neznam o toj tuzbi vec godinu dana. Kome da se obratim, gdje mogu saznati sto je sa time. Radi se o sudu u Rijeci.
 7. Otpis duga na temelju zastare

  Ovrhovoditelj je addiko banka, koja je prodala dug eos matrixu, koji je duuuugo pokusavao naplatiti se ali nista nije placeno. I onda su odjednom samo prestali zvati. Dakle nema nade da dode do zastare, odnosno u najboljem slucaju ona bi nastupila tek za 6 godina.
 8. Otpis duga na temelju zastare

  A kada bi onda pocela teci zastara? Jer desilo se da je dug u 12 mjesecu bio 114 tisuca i nesto sitno kuna. U trecem je 111 i nesto sitno. Bilo je 7 stavki za naplatu, sada ih je 6. Jedna je samo nestala.
 9. Otpis duga na temelju zastare

  Pozdrav, 02.03.2019 godine suprug je dobio obavijest u mpretinac (e gradani ) o stanju blokade po racunima, za koje osnove placanja i iznos. E sad na dnu pise da je neprekidno blokiran 1451 dan. Ovrha je nastupila radi ne mogucnosti placanja kredita, i minusa na kartici. Za kredit postoji jamac. Zanima me da li postoji nekakva zastara potrazivanja s obzirom da je neprekidno blokiran 4 godine te u tom periodu nema nikakva primanja.
 10. Lažna prijava

  Pozdrav, Dakle prije otprilike mjesec i pol dana moj zarucnik je dobio poziv da dode u policijsku postaju na saslusanje. Nazvali smo da vidimo o cemu se radi, te nam je policajka rekla da po sluzbenoj duznosti na zahtjev ODO-a ga mora ispitati u vezi ne placanja alimentacije. Dosli smo u postaju sa dokazima o uplati jer je sud odredio da se alimentacija placa putem postanske uputnice. Da pojasnim, djeca su trenutno kod bake po majci, te je sud odredio da njoj placamo alimentaciju. Zarucnik je ispitan, dokazi o uplati su predoceni, i na kraju ispitivanja je pitao da li ga je bivsa punica prijavila, na sto policajka odgovara da nije nego bivsa zena. E sad, mene zanima da li je mozemo prijaviti za laznu prijavu, i da li se moze traziti da zena donese dokaze o uplati jer i ona mora placati isti iznos kao i mi. I nije mi jos jasno kako uopce ona moze prijaviti da se alimentacija ne placa, kada uopce nije primatelj iste.
×