Jump to content

ivana5543

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. OVRHA BEZ OPOMENE

  Hvala Vam puno, pokušavala sam naći negdje spominjanje obveze slanja opomene, ali nisam uspjela. Možete li mi reći točan članak koji to govori u Ovršnom zakonu? Još jednom hvala, puno ste mi pomogli
 2. OVRHA BEZ OPOMENE

  Ne, svoj zahtjev temelje na tome da je dnevna karta izdana i da ista nije plaćena, te da je to obveza vlasnika vozila. Ostalo smatraju neosnovanim jer nemam dokaza (ne znam kakav dokaz mogu imati da nešto nisam primila)? Kako bi bilo u potpunosti jasno stavljam sliku prigovora i sliku njihovog odgovora u cijelosti. Hvala Vam na odvojenom vremenu i trudu.
 3. OVRHA BEZ OPOMENE

  Pozdrav, molila bih Vas za pomoć, savjet. Naime, dobila sam prijedlog za Ovrhu Oxalis d.o.o. koji je kupio potraživanje od tvrtke za naplatu parkinga Elektromodul d.o.o. Na prijedlog za Ovrhu sam poslala prigovor budući da nisam osobno vozila automobil kada je stavljena dnevna karta i nisam znala za nastanak takve obveze. Sada idem na sud pa me zanima imate li kakav prijedlog ili ideju što bi moglo biti na sudu. Naime, u odgovoru je Ovrhovoditelj napisao da je potraživanje otkupljeno (dostavio dokaz o otkupu) i da je račun izdan od tvrtke Elektromodul d.o.o. (dokaz o računu i sliku automobila). Sve mi je jasno, nekome sam posudila auto i dobio je kaznu, a ja za to nisam znala. Napomenuli su i da je obveza plaćanja dnevne karte na vlasniku automobila, a ne na korisniku. Ipak, budući da mi dnevna karta nije dostavljena na adresu NIKADA, niti opomena niti bilo što drugo na temelju čega bih znala da postoji takav dug koji trebam platiti, nisam ga niti mogla platiti. Kakva je sudska praksa u tom slučaju? Može li se zahtjevati od mene da platim račun koji nikada nisam zaprimila i sve troškove koje to donosi (nagomilali su troškove odvjetnika, pristojbe i kako to već kod nas ide)? Da su mi poslali opomenu ili obavijest o izdanom računu isti bih i platila, ovako sa svim ovim troškovima - ne želim plaćati lihvarima ni za šta. Jedan poziv bi bio dovoljan da me se obavijesti da dugovanje postoji i podmirila bih ga? Postoji li mogućnost da sud ne donese odluku u njihovu korist? Hvala unaprijed svima.
×