Jump to content

IvanaIvanić

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, i njegov postupak je isto u tijeku. Njegovog kolegu iskreno briga i uporno tvrdi da moj kolega zna što je on u iskazu rekao iako ne zna jer ovaj pisnio nije. I kada ga se pita nešto kaže ne zanimaju me nebitne stvari i kaže da kaže da je prvi iskaz netočan, a drugi točan i da žaljenje pokaže(što naravno ide u korist njegovog kolege). Tako da eto stvarno ne zna što više učiniti.
  2. Evoo sada sam obrisala broj spisa isto pa valjda neće obrisati. Da, terete ga da je prvi iskaz lažni, no, što sada reći i napraviti s time da je prvi iskaz zapravo istinit?
  3. Evoo, što oni kažu za što ga terete. U prvom iskazu je rekao da mu je kolega dao joint i prema ovome što sam pročitala terete ga da je taj iskaz lažan koliko shvaćam, a zapravo je drugi iskaz koji je dao lažan. Što onda učiniti? Reći to da je htjeo pomoći prijatelju i vratiti se na prvi iskaz?
  4. Što reći onda? Zbog čega opoziva drugi iskaz, iz kojeg razloga?
  5. Ne znamo stvarno. Piše u zakonu ukoliko počinitelj opozove svoj iskaz prije donošenja konačne odluke, može se osloboditi kazne, ali nismo sigurni koji bi iskaz trebao opozvati sad.
  6. Tereti ga se za lažni iskaz tj. lažno svjedočenje. Prvi iskaz je promjenio. U prvom je rekao da joint nije njegov i da ga je sam zapalio da ga kolega nije tjerao na to. Zatim je taj iskaz promjenio i rekao da je joint njegov, ali ostalo što su našli kod kolege nije njegovo. A u stvari, niti joint niti što su našli stvarno nije njegovo, ali je za joint rekao da je samo da mu kolegu ne terete za narušavanje njegovog zdravlja.
  7. Eeej, ovo objavljujem iz usluge za kolegu pa je li mi netko može reći što učiniti povodom ovog slučaja. Naime, moj kolega je bio kod svog kolege u trenutku kada su trojica inspektora upalo u kuću njegovog kolege i u pepeljari našli zapaljeni joint i još sastrane pola grama. Odveli su njih dvojicu zajedno sa bratom od njegovog kolege u postaju i ispitali. Moj kolega nije znao za ovih pola grama. Njegov iskaz u postaji je bio da je uzeo taj joint iz pepeljare samovoljno i pušio te da ga njegov kolega na to nije tjerao. Zatim su na teret kolege mu stavili da ugrožava njegovo zdravlje, a brata nisi ni naveli kao svjedoka na sudu. Zatim na sudu je moj kolega promjenio iskaz i rekao da je joint njegov bio i da je to pušio vani i da to nitko od njih nije ni znao da je vani pušio, a da onih pola grama koje su našli nisu bili njegovi. U početku je bio samo svjedok, ali zbog promjene iskaza sada je optuženik. Zanima me što može učiniti povodom ovoga. Što reći na idućem sudu, s time da je ovaj drugi iskaz rekao u namjeri da si spasi kolegu zbog terećenja da je ugrožavao njegovo zdravlje iako ga nije tjerao da puši joint?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija