Jump to content

Tillariy

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Hvala na odgovoru, imam jedno podpitanje, s obzirom da mi je ovo prvi susret sa ovako necime, da li je moguce dogovoriti placanje duga i zatvaranje firme? Bez toga da ode u stecaj? Mene zapravo jedino zabrinjava ta rijec stecaj zbog buduceg poslovanja i fondova koji ce biti na firmu te samim time poveznice mene i ove firme koja je otisla u stecaj sto na kraju ostavlja sliku losega poslovanja…
  2. Pozdrav, Nedavno sam sa trgovačkog suda dobila obavijest o pokretanju stecajnog postupka. S obzirom da sam direktor firme (koja je otvorena, ali ne radi, ja imam drugi posao) prvo sam otisla u Finu kako bih vidjela o kojem dugu se radi. Ispostavilo se da je dug od 5.000kn racuna kojega nisam platila nazalost cistom ljudskom pogreskom i previdom osobe koja ih je placala. Na upit sudu da bih odmah podmirila digovanje i da zaustave stecajni postupak pdgovor je bio da ne mogu. Moje pitanje je da li se firma moze izvaditi iz stecaja, odnosno ja bih ju i zatvorila, ono gdje nailazim na problem je sto bih uskoro otvorila novu firmu i potrebna mi je “cista” povijest radi EU fondova (gdje se gleda Coface na kojem se za razliku od sudskog registra ne brisu firme nakon 5g). Da li netko zna kako mogu maknuti firmu iz stecaja jer iskreno i zelim platiti racun i ovisfiti sve, te ju zatvoriti?
  3. Pozdrav, zapela sam u jednome problemu i trebala bih pomoć. Naime moj otac je sa mojom majkom kupio stan koji se dijeli pola pola. Nakon 20g braka otac je našao ljubavnicu te sa njom odlučio stvoriti novi život. Rastali su se sudskim putem, majku i mene je ostavio u tome stanu ali je rekao da ga ne želi pripisati nego sebi ostaviti svoju polovicu da se osigura i da tek kad umre će pripisati meni u oporuci. Sa ljubavnicom se 3 godine od toga oženio te sada čekaju djete. Moje pitanje je da li ta žena ima pravo na taj stan (pošto nije njihova bračna stečevina) ili djete i u kojem postotku? Te da li i ako napiše tu oporuku oni imaju svejdno pravo na stan ili nemaju? I što u slučaju ako oporuku ne napiše? Unaprijed hvala.
  4. Molim pomoc, imam prijateljicu kojoj je poslodavac prilikom razgovora obecao prijavu, potpisali su ugovor, u kojem stoji 3 mj probnoga rada. On ju nije prijavio te joj je nedavno dao otkaz. Isplatio joj ke na ruke sve ukljucujuci i prekovremene. Radila je kod njega mjesec i neato sitno. Ima li smisla da ide u nekakvu tuzbu, i ako da kako dokazati koliko je radila?
  5. Postovanje, Imam problem vezan uz bivseg zaposlenika, naime doticni prilikom zaposljavanja nije donio higijenski minimum (ili ga nema pa nije htio reci) kako bilo covijek ni po cemu nije zadovoljio uvijete te smo mu morali dati otkaz, svi papiri su mu vraceni, osim higijenskog, kojeg nije niti imao. Sada 2 mj poslije otkaza, prijeti kako zeli nazad svoj higijenski minimum ili ce pozvati radnu inspekciju. Taj papir nije u firmi jer da je bio bi dan sa ostalim papirima kada je odlazio. Molim za savijet sto i kako i sto da napravim u ovoj situaciji? Lp
  6. Pozdrav, imam pitanje pa ako itko zna ista vise o ovome puno bi pomoglo... prije godinu dana decka su kaznili sa oduzimanjem vozacke na 3mj zbog voznje u pijanom stanju. Isto se dogodilo i ove godine gdje mu je kazna napisana na 6 mj i novcana kazna od 3000kn. Zapisnik mu je oba puta predan u ruke. No kada je bila prva kazna dobio je doma postu sa presudom. Ovoga puta to nije bio slucaj, sto je rezultiralo da su ga zaustavili policajci (redovna kontrola) te ga priveli i sada ceka sud jer je vozio pod zabranom za koju nije znao jer nije dobio obavijest, Da li ima ikakvog smisla zaliti se na ista posto realno on nije po nicemu znao da je kazna stupila na snagu... lp
  7. Nikako jel? Ma da jer je razmisljao kao da playi pola odmah (da ne treba sve) a zalio bi se kao samo na 6 mj a ne na novcanu kaznu.., a ono o cemu nije razmisljao jr to kako jr to usko povezano a ne da su kruske i jabukr.. znaci nikako nemoze uloziti zalbu za tih 6mj jel?
  8. Ima li sanse? I napravio je jos jednu glupost, mozda cak i vecu od ove a to je da je odmah sljedeci dan platio 1500kn... ja sam predlozila da napravi povrat sredstava, jer koliko se kuzim u sve ovo(a nije puno iskreno) on time potvrduje da je prihvatio kaznu. I sad da li moze otici na sud ako je vec platio prakticki pola te kazne ili?
  9. Imam pitanje, odnosno problem, mog dečka su prije 2 dana ulovili kako vozi u pijanom stanju. Ovo je 2 puta da se to dogodilo. Prvi puta je bilo prije dvije godine, nije se žalio tada te mu je vozačka oduzeta na 3mj. Sada mu je kazna 3000 kn i oduzimanje vozačke na 6 mj, što će mu biti užasno za posao. Moje pitanje je da li da se žali na sudu te traži “pomilovanje” uz izliku da mu treba za egzistenciju i posao? Pa da bar proba smanjiti kaznu sa 6 na 3 mj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija