Jump to content

user4222

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Tehnički neispravan stan

  Znači da svakako planiraju premjestiti sat? Mislim da je pola starih stanova tehnički neispravno, nekad je bilo normalno da nisu sve utičnice uzemljene. Nama su plinski sat smjestili u zidni ormar, možda ni to nije ispravno po današnjim standardima. Ja bih taj sat svakako premjestio jer bi me bilo strah da zbog stalne vlage u zraku nešto ne zahrđa pa propusti plin.
 2. MORH traži da platimo dug bivšeg vlasnika stana

  Hvala puno na odgovoru. Mi smo cijelo vrijeme bili 100% sigurni da smo u pravu ali smo se bojali da postoji neka rupa u zakonu, neka mogućnost da oni pokrenu ovrhu, naprave nam nered u životu i da onda mi moramo na sudu dokazivati da to nisu smjeli. Naravno, slali smo im samo kopije i nadalje ćemo s njima pričati samo preko odvjetnika. Ako može još objašnjenje u čemu je problem s davanjem originala, općenito? Je li problem u tome što oni imaju original ili u tome što ga ja više nemam? Sadržaj ionako znaju iz kopije.
 3. Pozdrav, nadam se da mi netko može dati savjet. 2015 smo kupili stan za kojeg nismo znali da je u otkupu. Bivši vlasnici su tu informaciju prešutjeli, a na vlasničkom listu nije bilo nikakvih tereta ni hipoteka. Stan je kupljen preko agencije i kreditom banke tako da su svi papiri prošli dosta ruku i kontrola i nitko nikad nije spomenuo otkup. U kupoprodajnom ugovoru imamo članak u kojem piše: "Prodavatelj jamči da je predmetna nekretnina njegovo isključivo vlasništvo i da na istoj nema nikakvih uknjiženih ili neuknjiženih tereta" 2017 smo dobili dopis od Ministarstva Obrane RH u kojem traže kupoprodajni ugovor i šalju stanje duga od 1995 do 2017, preko 60.000 kn! Dva tjedna smo ih pokušavali dobiti na telefon i objasniti da nikako nismo mogli znati za dug i da mi nemamo veze s tim. Oni su se držali svoje priče pa smo im na kraju poslali ugovor o kupoprodaji iz kojega se jasno vidi da otkup stana nije nigdje spomenut. 2019 jučer smo dobili novi dopis "OPOMENA PRED UTUŽENJE" u kojem prijete prisilnom naplatom ukoliko ne platimo 70.000 kn u roku od 30 dana. Pozivaju se na nekakav ugovor s bivšim vlasnicima iz 1995. godine. Ukratko: MORH 20 godina ne poduzima ništa u vezi neplaćanja otkupa bivših vlasnika. U tih 20 godina se nisu sjetili ni upisati u vlasnički list. Mi nikako nismo mogli znati za ugovor između MORH-a i bivših vlasnika. Papire stana je provjerilo više ljudi. Sada su se sjetili i žele naplatiti dugovanje od nas. Pitanja: Ima li MORH pravo od nas tražiti plaćanje tog duga? Što je "opomena pred utuženje"? Ovrha? Što se može dogoditi ako ne platimo dug u roku 30 dana? Ima li ovo ikakvog smisla? Hvala
×