Jump to content

user4222

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pas koji je napao je kavkaski ovčar. Smije li se ta pasmina uopće držati među ljudima? On je u stanju rastrgati čovjeka.
  2. Kako da sročim prijavu ako je pas inače zatvoren u dvorištu?
  3. Pozdrav, Susjed ima auto otpad na kojem radi preko dana, a po noći ga čuva veliki pas. Večeras je pas pobjegao iz dvorišta i napao našeg psa i članove obitelji koji su ga izveli u šetnju. Pas je nažalost poginuo, članovi obitelji su se srećom izvukli bez ozljeda. Djeca su u šoku jer su sve vidjela. Policija je napravila zapisnik i vlasnik će kao dobiti kaznu. Moje pitanje je što možemo poduzeti da se taj pas ukloni iz susjedstva da se ne dogodi još veća tragedija?
  4. Znači da svakako planiraju premjestiti sat? Mislim da je pola starih stanova tehnički neispravno, nekad je bilo normalno da nisu sve utičnice uzemljene. Nama su plinski sat smjestili u zidni ormar, možda ni to nije ispravno po današnjim standardima. Ja bih taj sat svakako premjestio jer bi me bilo strah da zbog stalne vlage u zraku nešto ne zahrđa pa propusti plin.
  5. Hvala puno na odgovoru. Mi smo cijelo vrijeme bili 100% sigurni da smo u pravu ali smo se bojali da postoji neka rupa u zakonu, neka mogućnost da oni pokrenu ovrhu, naprave nam nered u životu i da onda mi moramo na sudu dokazivati da to nisu smjeli. Naravno, slali smo im samo kopije i nadalje ćemo s njima pričati samo preko odvjetnika. Ako može još objašnjenje u čemu je problem s davanjem originala, općenito? Je li problem u tome što oni imaju original ili u tome što ga ja više nemam? Sadržaj ionako znaju iz kopije.
  6. Pozdrav, nadam se da mi netko može dati savjet. 2015 smo kupili stan za kojeg nismo znali da je u otkupu. Bivši vlasnici su tu informaciju prešutjeli, a na vlasničkom listu nije bilo nikakvih tereta ni hipoteka. Stan je kupljen preko agencije i kreditom banke tako da su svi papiri prošli dosta ruku i kontrola i nitko nikad nije spomenuo otkup. U kupoprodajnom ugovoru imamo članak u kojem piše: "Prodavatelj jamči da je predmetna nekretnina njegovo isključivo vlasništvo i da na istoj nema nikakvih uknjiženih ili neuknjiženih tereta" 2017 smo dobili dopis od Ministarstva Obrane RH u kojem traže kupoprodajni ugovor i šalju stanje duga od 1995 do 2017, preko 60.000 kn! Dva tjedna smo ih pokušavali dobiti na telefon i objasniti da nikako nismo mogli znati za dug i da mi nemamo veze s tim. Oni su se držali svoje priče pa smo im na kraju poslali ugovor o kupoprodaji iz kojega se jasno vidi da otkup stana nije nigdje spomenut. 2019 jučer smo dobili novi dopis "OPOMENA PRED UTUŽENJE" u kojem prijete prisilnom naplatom ukoliko ne platimo 70.000 kn u roku od 30 dana. Pozivaju se na nekakav ugovor s bivšim vlasnicima iz 1995. godine. Ukratko: MORH 20 godina ne poduzima ništa u vezi neplaćanja otkupa bivših vlasnika. U tih 20 godina se nisu sjetili ni upisati u vlasnički list. Mi nikako nismo mogli znati za ugovor između MORH-a i bivših vlasnika. Papire stana je provjerilo više ljudi. Sada su se sjetili i žele naplatiti dugovanje od nas. Pitanja: Ima li MORH pravo od nas tražiti plaćanje tog duga? Što je "opomena pred utuženje"? Ovrha? Što se može dogoditi ako ne platimo dug u roku 30 dana? Ima li ovo ikakvog smisla? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija