Jump to content

finika

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je finika objavio

  1. Koji je rok zastare za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, konkretno da li je 3 ili 6 godina. Dobio sam rješenje o ovrsi za 2017 godinu od grada. Molim odgovor ako netko zna. Hvala.
  2. invalidska mirovina sa 20% HRVI-a, Dragovoljac, 509 dana, zapovjednik postrojbe, Časnički Namjesnik, odlikovan, bivša ŠRO, završene škole i tačajevi HR-vojske, dal da nabrojim obranjena sela i položaje jel trebam i gaće skinuti. NE TREBAM ih sve TUŽITI....
  3. Gospodine Prof, već godinu dana sam preko 3500kn ili 489,50 eura, znači godinu dana umanjuju mirovinu za 10% i sad nema, po njihovom , pravo na 5%, . Ovo će sve završiti na sudu , kao i vještačenja kriminalna. Zbogom HDZ i Kriminalci unutar institucija.
  4. Gospodine Mister-X , ne želim ulaziti u polemiku prava jer još vjerujem u pravo. Kad prestanemo vjerovati u pravo onda ide Revolucija a to je rušenje države koje ja ne želim ako ne budem primoran. Hvala na Vašem mišlenju i odgovoru.
  5. Ovo je sramota Hrvatske države i Ministarstva Branitelja ili točnije prevara jel komisije pri min. braitelja u opće ne rade svoj posao..., propuste koji oni rade su za osudu. Pitanje je, koja je njihova svrha ako se slažu sa prvostupanjskom komisijom koja piše šta hoće. Poanta: tužiti ih sve, ako ste u pravu. Tužiti i vještake koji po direktivi namjerno krivo veštače. Gospodo DOSTA je naive..... Čitajte i educirajte se ili će nas pojesti birokracija.... Hvala i ne zamjerite ogorčenom Dragovoljcu...
  6. Ja se potpuno slažem sa Vama, ovo je organizirana i smišljena prevara vladajuće ..., prešutjeću dalje, prema herojima i stvarateljima države Hrvatske ali nažalost moramo poštovati zakone ili srušiti ono što smo stvarali. Ja se sa Vama potpuno slažem ali nema nam druge osim Revolucije..., moramo vjerovati ili rušiti..., Hvala..., Dragovoljci i svi domoljubi ne budimo glupi...
  7. Problem je što se ljudi ne žale i ne tuže na svoja rješenja, što dozvole da se koristi njihovo ne znanje, koje vještaci koriste, što sami pišu žalbe i tužbe koje se odbacuju kao neosnovane. Mnogi su ljeni sami sebe educirati jel jedino tako možeš saznati u čemu si u pravu a u čemu nisi. Eto toliko, bez ljutnje. Hvala.
  8. Gospodine ZIS u pravu ste, hvala na dodatnom objašnjenju. Smatrao sam da se podrazumjeva poštivanje rokova na žalbu i tužbu.
  9. Svim Hrvatskim braniteljima i Dragovoljcima želim ugodan dan i SVI ZA JEDNOG- JEDAN ZA SVE.
  10. Čitajući ovu temu morao sam odgovoriti, molim bez ljutnje. 1. Molim Vas naučite razliku invalidnosti i invaliditeta. 2. Pročitajte uredbu o metodologiji vještačenja, NN 67/2017, 56/2018 itd. Nakon toga će svima biti jasnije, naravno ako ste prije toga pročitali zakon o ZOMO-u i zakon o HRBraniteljima. Poanta svega je: a) ako si u mirovini po ZOMO-u samo na osnovu PTSP-a i sad si dobio HRVI, gdje ti je glavna bolest PTSP, koja je umanjila tvoju radnu nesposobnost i dobio si mirovinu a nemaš druge bolesti koje su utjecale na tvoju radnu nesposobnost, onda je to 100% vojno. b) ako sad ideš u mirovinu sa HRVI i imaš drugih bolesti, koje mogu utjecati na radnu nesposobnost onda se pomiri sa omjerom. Poanta: svi koji su u mirovini na osnovu PTSP-a,po ZOMO-u, prije dobivanja Hrvi-a, slobodno ako nisu zadovoljni neka preko odvetnika idu na žalbu i tužbu. Ostali nemaju puno šanse.
  11. Da se doktorica ne zove Mirta.
  12. Hvala, još jedna korisna informacija. Ja nisam ekspert u tome i stvarno se pouzdam u Vaše mišljenje. Ja sam samo kao laik, koji je malo nešto pročitao, komentirao Vaš upit. Vama puno hvala na svim informacijama. Tko čita, sve što objavite, puno pmogne, još jednom hvala na svim informacijama. Pozdrav iz Osijeka.
  13. Čovjek zaslužuje najviše ali sam predpostavio da nema HRVI i nema omjer, koji bi trebao biti 100% vojno. Gledajući prema zakonu ide po ZOMO-u, gledajući po poštenju, zakonu, zasluženosti ide prema zakonu o Braniteljima ali to filozofi ne priznaju. Nisam siguran u ovo što sam napisao.
  14. Krivo sam se izrazio, trebao bi dobiti po ZOMO-u a vjerovatno je dobio po članku 6.
  15. Poštovani Prof, nisam siguran ali mislim da niste upisali vrijednosne bodove po činovima za ovu godinu. Izašlo u 3. mjesecu. Možda griješim ali sad nam je manja mirovina nego što je bila za prošlu godinu.
  16. Imam pitanje. Imam zaštićeni račun preko FINE i neka dugovanja, da li agencija za naplatu potraživanja može mimo Fine izvršiti naplatu duga na mirovini preko mirovinskog, točnije da li smije. Hvala.
  17. Pitanje: danas saznao da sam ovršen od SVEA EKONOMI, koja je kupila dug od ZG banke od 2006-godine. Da li je to u zastari ili nije.
  18. Dobar dan. Pitanje za gospodina Prof-a: možete li mi, molim Vas, napraviti izračun za mirovinu. rođen 1966, Časnički namjesnik, dragovoljac, 560 dana borbenog, PVB=0,6070, staž 19g. 6mj. 27d., trenutačno u prof mirovini od 2010. Išao bi krajem ove godine u mirovinu sa Hrvi 20-80%. U naprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija