Jump to content

Stole123

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Stole123 objavio

  1. Dali se može povući već podnesena prijava protiv odvjetnika, kod disciplinskog tužiteljstva Hrvatske odvjetničke komore / HOK?
  2. Imam jedno pitanje za mirovinu pa ako bi mi tko mogao pomoci jer ne mogu naci nista na internetu. Uglavnom jucer su mi oca trazili izvadak rodene djece kod predaje zahtjeva za mirovinu i napomenuli da ne smije biti stariji od 6 mjeseci. Ima samo mene koji imam 27 godina. U kojem uredu se to moze nabiviti i koji je postupak jer nam je to sve nepoznato
  3. Pozdrav, imam pitanje. Budući da moj Ugovor o obavljanju posla direktora Društva istječe 26.10. 2021.g. nakon toga jer ispunjavam uvjete idem u starosnu mirovinu. Međutim , temeljem provedenog natječaja samo jedna osoba ispunjava uvjete, a koja po mom mišljenju nema kompetenciju pa samim time neće dovoljno štititi interese Društvo. Shodno tome imam namjeru na Skupštini društva ukoliko je moguće osporiti Odluku da se dotična osoba imenuje za Direktora. Shodno tome zanima me , ukoliko osporim Odluku na zakazanoj sjednici Skupštine 15. listopada dali u tom slučaju mogu nastaviti obavljati posao direktora Društva dok se okonča spor i to bez obzira sto moj Ugovor istječe 26. listopada 2021.g. ? U važećem Ugovoru imam klauzulu da sam obvezan obavljati posao direktor ukoliko ja raskinem Ugovor do izbora i imenovanja novog Direktora. Unaprijed se zahvaljujem
  4. Na javnom natječaju izabran sam za direktora Društva u tvtki kojoj je vlasnik Opcina . Po isteku tog mandata od 4 godine zbog okolnosti sa CIVID -19 i sl. , Skupština drustva sa mnom je skopila novi Ugovor bez objave natjecaja na rok od 6 mjeseci. Buduci da mi Skupstina predlaže nakon isteka roka od 6 mjeseci ponovno produženje Ugovora, zanima me na koji maksimalan rok to može biti i dali je to moguće bez natjecaja obzirom da mi je već jednom Ugovor produžen?
  5. Kod poslodavca sam u stalnom radnom odnosu i imam Ugovor o obavljanju poslova direktora Drustva. Zanima me dali Skupština po isteku spomenutog Ugovora može produžiti Ugovor i na koji rok. Odnosno treba li se objaviti natjecaj za obavljanje poslova direktora Drustva?
  6. Imam jos jedno pitanje. Dali poslodavac moze u Pravilniku o radu i Odlukom uprave odrediti da se brat i sestra smatraju članovima uže obitelji te da se u slučaju njihove smrti zaposleniku odbrava tri plaćena dana za odlazak na pogreb te isplati jednokratna pomoć do 3.000,00 kuna?
  7. Poslodavac je u Ugovor o radu naveo odredbu po kojoj se zaposlenik- rukovoditelj, nakon isteka skopljenig Ugovora nagrađuje mobitelom i prijenosnim racunalom koje je koristio za rad. Shodno tome dali zaposlenik nakon isteka spomenutog Ugovora , a koji ujedno ide u starosnu mirovinu može zadržati predmetne uredaje bez daljnjih odobrenja i potvrda ili Uprava Drustva treba donijeti Odluku o tome?
  8. Poslodavac me želi nagraditi ali u dobrima - stvarima,(uredaj mobitela i prijenosno racunalo koje sam koristio pri obavljanju radnih zadataka) ali po isteku roka sklopljenog Ugovora za obavljanje poslova rukovoditelja . Ugovor je istekao i ispunjen je uvjet da tvrtka u prethodnoj godini posluje s ostvarenom dobiti . Zanima me dali je moguce da spomenute uredaje prenesem u svoje vlasnistvo te do kojeg iznosa moze biti ta vrsta nagrade?
  9. Trenutnom direktoru Trgovackog drustva istjece mandat - Ugovor u travnju 2021. godine. Shodno tome Skupstina drustva zeli mu produziti taj Ugovor na daljnjih 6 mjeseci jer smatra da trenutne okolnosti nisu povoljne za objavu natjecaj i izbor novog direktor. Zanima me dali je dovoljno obavijestiti Trgovacki sud ili je neophodno ponoviti cijeli postupak upisa u registar suda?
  10. Pitanje,u ozujku 2021. god. navrasavam 65 godina i tada mi istjece vozacka dozvola. S obzirom da do sada nisam imao ogranicenje u zdravstvenom smislu , stoga me intresira dali sam obvezan kod predaje zahtjeva za produljenje dozvole predociti dokument o obavljenom lijecnickom pregledu?
  11. Pitanje, dali sin moze prisustvovati na ročištu i biti ispomoć ocu , jer je on osoba oštećenog sluha. Naime, otac ne poznaje znakovni jezik i jako teško razumije izgovorene riječi druge osobe , a ja mu u tome mogu pomoći.
  12. Imam jos jedno pitanje: u ožujku 2021. godine ispunjavam uvjete za odlazak u starosnu mirovinu jer imam ,( 65 godina starosti i 15 godina radnog staža).Zanima me dali moj poslodavac kod kojeg sam zaposlen na neodređeno vrijem i kod kojeg radim bez prekida 12 godina ima obvezu sukladno zakonskim propisima isplatiti mi otpremninu kod odlaska u starosnu mirovinu . Odnosno kolika je u mom slučaju minimalna otpremnina za svaku godinu radnog staža koju sam proveo kod tog poslodavca. Poslodavac ima Pravilnik o radu u kojem navodi da će svekom zaposleniku isplatiti otpremninu u skadu s Zakonom o radu, Pravilnikom o porezu na dohodak , Pravilniku o rada poslodavca i odluci direktora Društva , ali nigdje nije naveden iznos otpremnine. Dakle, koji je postupak s moje strane kao zaposlenika da dobijem najveći iznos otpremnine kada odem u statosnu mirovinu? Unaprijed zahvaljujem.
  13. Ukoliko osoba koja je u mirovini stavi tu mirovinu u mirovanje i sklopi Ugovor o obavljanju poslova kao clan Uprave, dali takav Ugovor može skopiti na rok od 12 mjeseci i dali je poslodavac u tom slučaju oslobođen davanja za mirovinsko , zdravstveno i dr.
  14. U ožujku 2021. godine idem u starosnu mirovinu za koju ispunjavam sve uvjete u RH. Međutim, kao Resident alien - (Zelena karta)radio sam legalno oko 5 godina na Social security u SAD/ Amerika . Shodno tome zanima me dali mi se taj radni staž stečen u Americi može pribrojiti radnom stažu koji sam stekao u Hrvatskoj , kod odlska u spomenutu mirovinu?
  15. Zahvaljujem na odgovorima, srdacan pozdrav.
  16. Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )? takoder dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
  17. Dali odvjetnik u mirovini može prakticirati odvjetništvo i zastupati stranku pred sudom ?
  18. Dobio sam poziv za pripremno ročište u kojem piše , Radi: Naknada štete -ostalo Shodno tome što bi pravno trebalo zančiti riječ (ostalo )?
  19. dali je moguće ukoliko to trenutni poslodavac i zaposlenik žele produžiti radni odnos s punim radnim vremenom i i navršenih 65 godina zaposlenika , a koji ispunjava sve uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, odnosno dali se zahtjev za starosnu mirovinu može podnijeti sa navršenih 66 godina?
  20. Koristim starosnu mirovinu na način da mi se jedan dio novčanih sredstava isplaćuje na zaštićeni račun , a ostatak je pod ovrhom. Trenutno , imam priliku raditi kod poslodavca na pola radnog vremena ili 20 h tjedno. Zanima me dali bi cijeli iznos koji mi je novi poslodavac voljan platiti za moj rad cca. 4000,00 kuna ide pod ovrhu ili bi bio slučaj kao kod primanja mirovine, jedan dio se isplaćuje na redovan , a drugi na zaštićeni račun?
  21. Tužitelj je podnio tužbu na koju je u roku odgovorio tuženik te je tužitelj na taj odgovor tuženika, poslao podnesak sudu. Uvažavajući da je prošlo cca . 90 dana od dostavljenog podneska od strane tužitelja, shodno tome zanima me dali postoji zakonski rok u kojem Sud treba zakzati pripremno ročište?
  22. Sud je donio pravomoćnu presudu koju provodi Fina na sva novcana sredstva ovršnika.
  23. Dali u slučaju smrti ovršnika prestaje ovrha na novčanim sredstvima ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija