Jump to content

Rush1303

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Rush1303 objavio

  1. Oprostite,nisam dobro formulisala pitanje. Da li se vadi internacionalna krstenica ili se prevodi standardna? Da li ima nekoga ko je već predavao dokumenta iz srbije za hr državljanstvo u hr?
  2. Poštovanje, Molim vas da mi kažete da li izvod iz matične knjige rodjenih u Srbiji mora da se prevede kod sudskog tumača za potrebe dobijanja hrvatskog državljanstva?
  3. Molim za savet. Državljanka sam Srbije i šest godina sam udata za HR državljanina. Prije godinu dana sam produžila privremeni boravak na još godinu dana dok mi se ne reši stalni boravak. Tada sam predala sve papire za stalni boravak i sada sam dobila dopis da sam odbijena jer nemamo dovoljno sredstava za izdržavanje. Suprug je u medjuvremenu oboleo od kancera i na bolovanju je, što znači da dobija 80% od ličnog dohotka. Potreban iznos je 3.400kn ,a mi imamo 3.179kn. Na ovu odluku nije moguće uložiti žalbu, već u roku od 30 dana mogu pokrenuti upravni spor, koji će trajati ko zna koliko... Obzirom da suprug ima samostalnu delatnost da li mogu priložiti poresku potvrdu o ostvarenom dohotku koji iznosi oko 1500kn mesečno ,plus 3.179kn bolovanja i to bi onda izašlo više od traženih 3.400kn. Da li se to sabira ili moram po jednom osnovu imati 3.400kn? Da li postoji neki drugi način i šta uopšte uraditi u ovoj situaciji? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija