Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

a sto sada

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O a sto sada

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

159 pregleda profila
 1. Status RVI i prava uz to

  Hvala care na odgovoru
 2. Status RVI i prava uz to

  Da sada sam pročitao...od pustih prica ministarstva braitelja vlade ako dobiješ 120 kn ili malo više...do stjecanja trajnog statusa RVI malo mi je to sve skupa komično,čitajući svek omentare pitanja ..nekako stjecem dojam da nema veze sto je netko u tretmanu lječenja npr 7 godina ili 1 godinu aršin je za sve isti...previše nelogičnosti ali oni su pisali zakone ne mi... hvala na odgovorima i pomoći.
 3. Status RVI i prava uz to

  Malo se ne snalazim tu ali ako je pitanje upuceno meni da Dragovoljac sam 91 a umirovljen sam po clanku 6a ma sta god znacilo. Dobro malo sam pročitao sve objave i ajmo reći da mi je mnogo toga jasnije,no eto iako mi je jasno da me čeka još mnogo muke sa sustavom i sreće da poživim stjecanje stalnog statusa RVI zanima me ukoliko se donese riješenje o privremenom statusu RVI što to konretno znači za mene /nas preciznije mislim na ovu mirovinu koju ostvarujem mogu li očekivati koju kunu više...nadam se da razumijete sukus pitanja..
 4. Status RVI i prava uz to

  Malo se ne snalazim tu ali ako je pitanje upuceno meni da Dragovoljac sam 91 a umirovljen sam po clanku 6a ma sta god znacilo.
 5. Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja na koje ne mogu dobiti odgovor pa čak i od nadležnih institucija ali sljedom logie da suborci koji su to već prošli znaju bolje zakone od onih koji bi ih nekom logikom trebali provoditi,ali idemo nekim redom pa uz zahvalu molim sve one koji bi mo mogli savjetom ili konkretnije pomoći da nađu malo vremena za odgovor. Umirovljen sam krajem 2006 godine po zakonu 6a po činu narednik,zapovjedni desetine,imam status dragovoljca rat 58 mjeseci sve borbeni sektor.Promjenio sam dvije postrojbe 4 GBR i Vojna Policija,od PTSP se lječim već negdje od 91 pa sa nekim prekidima do odlaska u mirovinu,tada konstantno sam pod terapijama i obradama.krajem prosle godine prošao sam predvještačenje i postupak pred nadležnim tijelom za Med vještačenje Split gdje mi je odrezano na osnovu PTSP 30%,kako sam u međuvremenu obolio od zločudnog karcinoma rečeno mi je da če se cijela stvar užurbano odraditi..Što mene zanima,rečeno mi je da prvo ide privemeno riješenje o statusu HRVI,što to točno znači,koilo traje to privremeno i po pitanju materijalne strane odrazava li se to na iznos moje mirovine koja sada nakon svih povećanja iznosi 3.200.00.kn Zašto nemam pravo na "dragovoljački dodatak" na mirovinu ako steknem status RVI? I još nešto dok sam bio u sustavu na osnovnu naredničku plaću dobivao sam i 2 dodatka Zapovjedni i VojnoPolicijsi...o ojem iznosu se radi ne znam točno ali negdje cca 1000 kn ....kada sam dobio riješenje o punoj mirovini ona je iznosila 2500.00 kn postavio sam pitanje na HZMO rečeno mi je da njima nije vidljivo da je to bilo na plaći a iz MORH-a dovivam odgovor pisani da jesam primao i da su na te iznose placna sva davanja koje idu te da zatražim reobračun mirovine..Pa eto molim sve koji bi znali nešto konkretnije da mi daju odgovor da ovo vrijeme dok me karcinom nije pojeo uredim za života i ostavim svoji klincima... Hvala lijepa unaprijed svima!
×