Jump to content

Fani56

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Fani56 objavio

  1. Majka ,primatelj uzdrzavanja i kcer ,davatelj uzdrzavanja, sklope ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, majka ima nekretnine koje su predmet ugovora, ali ima i kredit, dugovanje,,,, pitanje glasi, da li je kcer duzna placati kredit nakon smrti majke ako nekretninu nasljeduje ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju.
  2. Majka ima nekreninu na kojoj je zabiljeska otudivanja do smrti darovatelja, darovatelj je ziv i zdrav, i moze jos dugo pozivjeti,,, ( ima jos i druge nekretnine koje nemaju tereta i cisto vlaslstvo su) majka bi sklopila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa kcerkom, zakonski nasljednikom,,, moze li nekretnina koja ima zabiljesku biti predmet ugovora,,,ako majka umre moze kcer upisati vlasnistvo u zemljisnim knjigama, a osoba koja je stavila zabiljesku jos je ziva?
  3. Moze li nekretnina na kojoj ima zabiljeska da se ne moze otuditi do smrti darovatelja ,ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju darovati drugoj osobi? Moze li druga osoba stjeci vlasnistvo nad nekretninom? Da li davatelj uzdrzavanja nasljeduje i dugove , kredite primaoca uzdrzavanja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija