Jump to content

_neznalica_

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Štete na vozilima je bilo, to osiguranje pokriva
  2. Prijatelj je prouzročio prometnu nesreću prošle godine. Kazna je došla, plaćena je. Prilikom nesreće jedino su njemu i suvozaču utvrđene lakše tjelesne ozljede, drugim sudionicima ništa, s tim da je čovjek iz drugog auta bio pod utjecajem alkohola. Priča se kako će taj čovjek mog prijatelja privatno tužiti. Navodno je krenuo na neke terapije, bile su tu i priče o krvarenju u mozgu koje su naravno bile neistinite. Također ima svjedoka koji tvrde da taj isti čovjek uredno radi na građevini. Mene zanima koliki mu je rok da podnese tužbu te da li ima smisla da ga tuži, obzirom da mu na hitnoj, nakon svih pregleda i snimanja, nisu utvrđene nikakve ozljede?
  3. Tako sam i ja nekako razmišljala, ali to naravno onda ne ide na ruku kupcu jer on onda ne može pokrenuti taj silni biznis (u koji ja iskreno sumnjam) jer nije vlasnik kuće. Suma sumarum, prodavači su najsigurniji ako zadrže vlasništvo dok ne dobiju novce
  4. Poštovani, ako bi mi tko znao pomoći. Nisam ja u pitanju, ali bliska osoba. Želi prodati nekretninu, kuću. Čovjek mu je rekao dati kaparu, ali da bi ostatak novaca dao pred kraj godine. On ima u planu na tu kuću dizati kredite, otvarati obrte, opg-ove itd. Sad je ta bliska osoba mislila napraviti ugovor, po kojem bi kupac mogao preuzeti kuću pod uvjetom da napravi isplatu do kraja godine, ukoliko se toga ne bude pridržavao da leti van iz kuće. Meni to osobno nema logike. Taj dio zakona nije moje područje, ali kad razmišljam logički, čim kupac preuzme kuću i upiše se kao vlasnik, nitko ga više ne može istjerati. Jedino što mi pada na pamet je, ako se ne izvrši obveza, da se ide na sud, pa eventualno zabilježba na nekretninu kao dug. Mislim, ako dobro razmišljam, ovo nikako ne bi uspjelo kako oni to zamisle? Ima li tko tko se kuži u ovo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija