Jump to content

Folaw

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Folaw objavio

  1. Molim za mišljenje. U zgradi XX se tek sada uvodi upravljanje suvlasničkim dijelovima od strane upravitelja-pravne osobe. Zatraženo je više ponuda, a svaka od njih sadrži i odredbu da će se suglasnost suvlasnika smatrati postignutom u slučaju 51% glasova suvlasničkih dijelova. Dakle, nije riječ o izoliranom slučaju, već se tako navodi u svakoj dosad zaprimljenoj ponudi. Nije li takvo što u suprotnosti s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, koji u članku 44. stavku 4. propisuje da se odlucivanje o postavljanju i djelokrugu upravitelja smatra poslom izvanredne uprave, dok članak 41. definira poslove izvanredne uprave na način da za iste propisuje kao obveznu suglasnost SVIH suvlasnika? Propuštam li nešto? Hvala unaprijed.
  2. Pozdrav! Igrom slučaja sam se našao u poziciji ovrhovoditelja pa me zanima sljedeće: u slučaju vraćene osnove od strane FINE (nema računa) postoji li pravo na povrat uplaćenog predujma te na koji način se isto ostvaruje? Hvala!
  3. Pretpostavljam da se u Vašem slučaju radi o dva različita dugovanja. Naime, Eos je agencija za naplatu potraživanja te na nju u slučaju prodaje prelazi potraživanje prema Vama (A1 u tom slučaju više nema veze s tim dijelom dugovanja). Vjerojatno je A1 dio potraživanja prodao Eosu, a u preostalom dijelu pokrenuo ovrhu na Fini.
  4. Ugovor se u većini slučajeva sklapa na određeni vremenski period (najčešće na 24 mjeseca) te se ugovora mjesečna naknada za korištenje usluga u određenom iznosu. Kod ovakvog ugovora, u slučaju prijevremenog raskida ugovora, nastaje obveza plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora, a koja se sastoji u isplati preostalih mjesečnih naknada.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija