Jump to content

Renchi1973

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. https://vijesti.rtl.hr/potraga/3343805/mlada-majka-troje-djece-ostala-bez-posla-zbog-tudje-greske-3-mjeseca-nece-dobiti-porodiljnu-naknadu/
  2. Hvala na odgovoru! Prije brisanja, koje još nije provedeno,jer čekam rješnje, imala sam neprekidno radnog staža 12g. Morala sam se sama odjaviti s mirovinskog, zanima me što stečajni upravitelji zapravo rade? Hzzo će sigurno potraživati povrat, ali isto tako mi je savjetovano da se žalim i u nekim člancima, majki iste problematike, navelo se da je krajem veljače Vlada donijela odluku, da nema potraživanja u ovakvim slučajevima. Međutim, pravnik Hzzo kaže moguće, ali ne zna da li je to objavljeno u Narodnim novinama. Dijete ostvaruje pravo osobne invalidnine.Nemam pravo biti njegovatelj. Znači, jedino pronaći posao i pokušati s obzirom na važeću odluku vještačkog tijela,izboriti se za rad na 4h! Da li imate saznanje, ukoliko (bolje reci kada) se zaposlim, da li mogu od prvog dana rada, pravo na rad pola punog radnog vremena? I da li mogu koristiti pravo na 50% proračunske osnovice, kao drugi dio plaće?Ili moram raditi određeno vrijeme punu satnicu? Pitam sve u svrhu da su mi slobodno vrijeme i novac važni radi terapija. One se plaćaju,preko hzzo ih je tesko ili nemoguće dobiti. Hvala vam!
  3. Poprilično bizarna situacija, ali koliko vidim i nisam jedina. Nakon prve polovice porodiljnog, prekidam ga radi korištenja njege djeteta s težim oštećenjima zdravlja. Na ponovnom vještačenju prije par mjeseci, produljuju mi pravo na istu njegu. Sve bi bilo u redu, da jutros ne dobivam od mirovinskog da se moram očitati u svezi svog statusa, jer mi je firma u kojoj sam radila na neodređeno brisana iz registra prije 16mj?!? I kao da ce me odjaviti s mirovinskog retroaktivno. Ja sam duže na njezi, firma je imala problema otvorili stečaj i brisali je, nisu me obavijestili, direktor kaze ni njega ni knjigovođa nije znao. Znači gubim njegu, gubim pravo na prijavu na burzu, očito prošao duži period od 1mj, nisam primila otkaz?!? Moram se zaposliti, tražila bi prijavu na puno radno vrijeme, ali iskoristila bi pravo na 4h radi dijeteta s težim oštećenjem. Navodno da ni na to nemam pravo, jer za to pravo trebala bi imati 12mj neprekidnog rada ili 18 mj u 2godine s prekidima. Moj status ce uskoro biti da je proslo 17mj od momenta kada je firma brisana. Da li postoji ikakvo pravo koje ostvarujem, s obzirom na situaciju? I koji su prijedlozi za daljnje korake! Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija