Jump to content

kanojdoo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iskreno, mene samo zanima kad istječe zakonski rok do kojega mi moraju to dostaviti. Ukoliko ga ne ispoštuju prvo ću podnijeti kaznenu prijavu, jer su Zakonom definirane kazne za to, a onda ću ih tek krenuti maltretirati da mi to dostave.
  2. Dobio sam riješenje koje je kao odgovor na moju žalbu izdao Povjerenik za informiranje, jer mi je jedno državno tijelo odbilo dati traženu informaciju. U tom rješenju stoji da poništavaju rješenje kojim mi to državni tijelo odbija dati informaciju i naređuju istome da mi u roku 8 dana po pravomoćnosti rješenja dostavi traženu informaciju. Tu mi je sve jasno, ali mi nisu jasni rokovi. Naime, na kraju rješenja stoji da protiv tog rješenja nije dopuštena žalba, ali da se može pokrenuti upravni spor na Visokom upravnom sudu RH u roku 30 dana. Nije mi jasno kad rješenje postaje pravomoćno? Onog dana kad ga primim ili nakon 30 dana (ukoliko ne pokrenu upravni spor)? Hvala!
  3. Nakon otvaranja stečaja Vi gubit sva prava upravljanja firmom. Samim time više ne da niste obavezni predati GFI nego nemate niti ovlasti to napraviti.
  4. Poštovani, imam veliki problem. Prije sam imao firmu (d.o.o.) koja je otišla u stečaj i stečaj je zatvoren i firma je u brisanju. Firma je otišla u stečaj prvenstveno zbog smanjenja obima posla, nemogućnosti naplate svojih potraživanja što je rezultiralo dugom prema Poreznoj upravi, a u konačnici i stečajem. Ja sam sad otvorio novu firmu koja uredno posluje, ostvaruje dobit i nikome ništa ne duguje. Sve bi to bilo super, ali zbog te stare firme u niti jednoj financijskoj instituciji ne mogu podići ni najmanji kredit zbog te stare firme. Mene zanima kad prestaje moja veza s tom firmom? Ja na tu firmu više nikako ne mogu utjecati, ona je brisana iz sudskog registra. Protiv te firme koja je otišla u stečaj ili protiv mene osobno se ne vodi nikakav kazneni postupak, pa da bi me mogli teretiti zbog toga. Po samoj definiciji društva s ograničenom odgovornošću s brisanjem firme bi trebali završiti i sve moje veze s tom firmom, al to financijskim institucijama ništa ne znači. Hoće mene cijeli život to pratiti? Ako je tako meni ne preostaje ništa nego da spakiram kofere i bježim van, jer kako da razvijam firmu ako ne mogu dići nikakav kredit bez obzira što firma uspješno posluje. Molim vas za pomoć, jer više ne znam kome bi se obratio. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija