Jump to content

BRKICA00

Korisnik
 • Broj objava

  154
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  15

BRKICA00 je zadnji put osvojio dan siječanj 2

BRKICA00 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O BRKICA00

 • Rang
  Iskusan
 1. Ubojstvo iz bezobzirne osvete

  Smanjeno zbog neuračunjivosti ili ona šema dobro ponašanje?
 2. Osnivanje d.o.o.

  Sumljam da ćete imati problema. Vodite računa da ako pređete prag prihoda od 300.000 kn u tekućoj godini da morate ući u sustav PDV-a (valjda znate koliko će te zaraditi po paleti tj. uprihodovati). Za PDV-id broj bih vam savjetovao 1.2 ili možda koji dan kasnije, a za ulazak u PDV sustav morate sami procijeniti kada će te ostvariti prihod od 300.000 kn. Da temljeni kapital se uplaćuje na privremeni račun pa se kasnije prenosi na račun u banci (po starom sistemu je bilo tako, a i sada je vrlo vjerojatno). Mislim da ste odabrali dobru djelatnost jer se ne bavite samo recimo prodajom tehničke robe ali ako poželite možete se baviti svime jer ta djelatnost to dopušta (naravno uz izuzetke). Samo jeste riješili tj. našli skladište koje ima mtu jer će vam vrlo vjerojatno tražiti da dopunite zahtjev za otvaranje tvrtke s tim (ugovor o najmu skladišta/vlasnički list i uvjernje o mtu).
 3. darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Na kraju vi donosite odluku. Morate si napraviti računicu. Preporučam kreditni-kalkulator.hr da si tu izračunate ratu kredita, onda da izračunate koliko ćete subvencije dobiti od države, i na kraju trošak poreza da li vam se to isplati. Prosječna kamata je sada na oko 2,8%. Ja na vašem mjestu ne bih.
 4. Poticaj za samozapošljavanje 2020

  Ako ste u Zagrebu Plavi ured radi radionice na temu poticaja za zapošljavanja pa će vam oni znati sve u detalje reći.
 5. Darovni ugovor

  Da.
 6. Poticaj za samozapošljavanje 2020

  Morati ćete pitati u HZZ-u. Ukoliko imate nekoga tko je nezaposlen otvorite na njegovo ime jer je šteta izgubiti posao koji je relativno siguran.
 7. darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Prema zakonu postoji rok od 3 godine u kojem se ne smije nekretnina otuđiti. Samo ne znam da li se taj zakon primjenuje u praksi. Usput riječ je o porezu na izuzeće (nisam siguran kako se zove) ali znam da iznosi 36%.
 8. Darovni ugovor

  Unuka plaća porez ukoliko joj baka pokloni nekretninu (oslobođen je samo prvi nasljedni red - djeca i bračni drugovi). Kada dijete daruje majci kuću onda se ne plaća porez. Prema zakonu nekretnina se ne smije otuđiti u roku od 3 godine.
 9. darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Ukoliko kupite od majke i oca nekretninu ponovo onda ćete morati platiti porez na promet nekretnina u vrijednosti od 3%. U pravilu ovisi kako se dogovorite tko snosi trošak poreza; u pravilu kupac tj. u ovom slučaju vi. Dosta ljudi je napravilo to što vi želite tako da ako je njima prošlo proći će i vama.
 10. Brisovno očitovanje za stan

  Da je sve bilo normalno Hidroelektra bi vam trebala izdati brisovno očitovanje. Problem je nastao jer ne postoji više Hidroelektra kao poduzeće pa vam nema tko izdati brisovno očitovanje. U tom slučaju nadležno ministarstvo za to poduzeće izdaje brisovno očitovanje. Ali to se odnose na tvrtke koje nemaju pravnog sljedbenika. Čini mi se da Hidroelektra ima pravnog sljedbenika pa od njega morate tražiti brisovno očitovanje te vam zbog toga nadležni zk odjel ne želi priznati takvo brisovno očitovanje. Ako sam u pravu morali biste otići do Trgovačkog suda da vam daju izvadak iz sudskog registra u kojem piše tko je pravni sljedbenik i od njega tražiti brisovno očitovanje koje ćete priložiti skupa sa izvatkom iz sudskog registra. Da li je susjeda otplaćivala kredit PBZ-u ili samo uplaćivala novac na račun koji je otvoren kod PBZ-a?
 11. preblem,automobil 2 vlasnika

  Policija ne prizanje dva vlasnika automobila tako da morate naći tu sestru koja će svojim potpisom bilo na kupoprodajnom/darovnom ugovoru prebaciti tu svoju 1/5 na majku. Dokle god se to ne napravi nećete moći registrirati automobil na majku.
 12. FINA I NEBULOZE

  Gdje se nalazi sjedište/prebivalište ovrhovoditelja? Moguće je da ured u Međimurju nije imao resurse da to obrade pa u prebacili u ured koji ima resurse.
 13. Prijenos novca iz jedne u drugu državu

  Provjerite u bankama po CG naknade za transfere na račune ino banaka. Kada nađete najbolju otiđite do Dubrovnika jer vam je on najbliži i otvorite devizni račun (samo morate naći gdje je centar za nerezidente). Hrvatska banka će vam uzeti 2% za obradu transakcije. Druga je da otvorite račun u Hrvatskoj pa da preko PayPala prebacite novac. Inače možete unijeti novce samo trebate ispuniti obrazac za prijavu i dati ga prilikom prelaska granice. Do 10.000 eura ne morate prijaviti, a sve iznad toga morate.
 14. Prijava na HZZ nakon otkaza

  Da se to dogodi prvo biste morali nostrificirati/prevesti diplomu, pa nakon toga biste se mogli prijaviti na HZZ. Ukoliko imate hrv. svjedodžbu iz osnovne škole možete se s njim prijaviti ali će vam onda nuditi nkv poslovne.
 15. Ovrha

  Ukoliko je tuženik nezaposlen, nema nikakvih primanja niti imovine koja bi se mogla ovršiti i unovčiti prodajom teško da će te doći do svojih novaca. Eventualno možda ako dobije neko nasljedstvo, zaposli se ali problem je što ste 12. u redu tako da je pitanje što ćete dobiti kada se proda imovina. Ukoliko vam se ne da čekati, a trebate novac možete uvijek prodati svoje potraživanje jednome od inkaso servisa (jest da ćete dobiti 40% potraživanja). Mislim da zastara nastupa 10 godina od dana donošenja presude suda ili ponovo počinje teći taj rok kada napravite neku radnju (podnesete tužbu ili pokrenete ovršni postupak).
×