Jump to content

BRKICA00

Korisnik
 • Broj objava

  48
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Darovni ugovor

  S obzirom da plaćate onda može ići samo kupoprodajni ugovor. U ugovor ide cijena koju dogovorite i na koju će vam porezna odrezati 3% poreza na promet nekretnina ako procijene da je ona realna, a ako procijene da nije prema nekim svojim tablicama će razrezati porez. Što se tiče isplate preporuča se da isplata ide preko računa kako biste imali dokaz da ste isplatili novac.
 2. Otiđete kod javnog bilježnika sa potvrdom da poduzeće nema dugova, javni bilježnik sastavi izjavu o gašenju tvrtke (ili kako god se već zove). Ta izjava se proslijedi na trgovački sud koji odlučuje o zahtjevu.
 3. j.d.o.o fiskalizacija i ostali meni novi termini

  Znam samo da to obrt ima ali za j.d.o.o. nisam siguran da se to može izvesti.
 4. j.d.o.o fiskalizacija i ostali meni novi termini

  Mislite na virtualan ured? Plaćate mjesečno oko 500 kn s PDV-om, a sva pošta koja vam pristigne na tu adresu oni vam je skeniraju na mail ili vam je preusmjere u poštanski sandučić. Plus vam je ako uđete u sustav PDV-a možete prebiti taj iznos obaveze dok recimo ako vam fizička osoba ustupi prostor iznos poreza mora plaćati najmodavac i ne možete ga prebiti u poslovnim knjigama.
 5. doo - može li vlasnik biti zaposlen kao prokurist?

  Uz putni nalog i odgovarajuće račune da.
 6. Upit o potvrdi za nekaznjavanje

  Potvrda da se ne vodi kazneni postupak izdaje se da bi se dokazalo da se protiv vas ne vodi kazneni postupak za djela koja se progone po službenoj dužnosti. Potvrda o nekažnavanju znači da nikada niste bili kažnjavani. Potvrdu možete dobiti iz sustava e-građanin i samo ju isprintate tako da nemate potrebe odlaziti na sud po potvrdu.
 7. ovrha

  Možete otvoriti j.d.o.o. ali ako ste blokirani 1/4 direktorske plaće koju će te isplaćivati će vam odlaziti na otplatu toga duga ukoliko ste blokirani. I taj dug ostaje jer ste vi vlasnik tog duga (obrt=fizička osoba)
 8. Porezna stopa

  Plaćate prirez prema mjestu boravišta tj. u vašem slučaju tamo gdje je prirez 12%. Što vam znači ovo prijavljena sam u poreznoj upravi?
 9. Uplata na žiro račun

  Moguće jest ali ako je iznos manji od onoga za koji se popunjava izjava o porijeklu novca neće ništa pitati, a to vam je do 1.000 € Mene nikada nisu tražili, a uplaćivao sam iznose oko 5.000 kn tako da vam dosta zavisi od sreće. Trebalo bi riješiti jer problem i imate dokaz da vam je novac sjeo na račun, a ne da ste ga primili u gotovini ukoliko porezna bude tražila izvod sa računa.
 10. Uplata na žiro račun

  Napišite HUB 3 i uplatite na pošti ili FINI sa podatcima kupca jer niste smjeli primiti gotovinu.
 11. Amex

  Ukoliko plaćate račune ne biste trebali imati brige ako nisu astronomski. DO 70.000 kn niko neće ništa pitati jer je to limit do kojega se može primiti uplata u gotovini.
 12. Amex

  Ako mislite na poreznu karticu možete, a što se tiče koliko će Vam oduzimati po trenutno važećem Ovršnom zakonu smiju vam oduzeti 1.275 kn od plaće tj. 1/4 plaće.
 13. Fiskalna blagajna na Buvljacima

  Paušalisti koji rade s gotovinom moraju imati fiskalnu blagajnu, a ako primaju uplate samo na račun ne moraju.
 14. Firma u likvidaciji

  Podnesite žalbu na rješenje Trgovačkog suda (piše na stranici sudskog registra kome se trebate žaliti), podnesite GFI-jeve za to razdoblje u kojima ih niste podnosili na FINU makar na njima pišu sve 0. I možda vas zadesi kazna za ne podnošenje GFI-jeva.
 15. Najisplativiji način isplate drugog dohotka

  Postoje još opcije dnevnica, upotreba osobnog automobila u službene svrhe 2 kn/km ako to postoji još uvijek, dar djeci, povećanje plaće, putni troškovi. I to sve ide u u trošak poslodavca
×