Jump to content

mijoh

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mijoh objavio

  1. Postovani dijete za koje placam alimentaciju uskoro postaje punoljetno, skoluje se. Zanima me da li po njegovoj punoljetnosti mogu njemu uplacivati alimentaciju na njegov racun ili moram traziti putem suda da se promjeni sudska odluka da ne moram njegovoj majci vise uplacivat. Hvala.
  2. Kako mislite nije moguc? Iako sam osiromasen do te mjere da nemam sredstava za život?
  3. Pozdravljeni, 2017.g. darovao sam ocu kucu bez ikakvih uvjeta, za koju sam podigao nenamjenski kredit za adaptaciju iste. Prosle godine sam dao otkaz i preselio sam u drugu drzavu i ozenio se, i rekao roditeljim da od njih ne trazim nista neka uzivaju u kuci i da placaju kredit. Normalno kad su shvatili da se necu vracat prestali su placat kredit, a moja placa koja je nesto veca nego u RH ne pokriva sve osnovne troskove zivota (najam stana, alimentacija i sad kredit) kad sve platim ostane mi manje od 50e. Sad me zanima sta dalje radit da se raskine darovni ugovor, jer ipak zarade ljepe novce od najma apartmana. Poslao sam obavijest o raskidu darovnog ugovora (ovjeren pri j. biljezniku), i nije mi jasno šta sad dalje. Lijep pozdrav.
  4. Pozdrav d li li mi moze netko reci koji su rokovi za podnosenje kaznene prijave za KD Davanje lažnog iskaza.puno hvala.
  5. Ne, piše samo da djeca provode navedene praznike (proljetne, zimske ljetne) kod oca i koji termin, nigdje ne piše kod oca tu i tu u tom mjestu na toj adresi.
  6. Da imam, ali da li po staroj presudi vrijedi ili ne da djeca provedu praznike kod mene u Sloveniji? Ili ne vrijedi zbog toga što ne živim više u Hrvatskoj? Zahtjev sam već podnio...
  7. Ispunjavam svoje obveze max koliko mogu radi posle ne mogu dolazit svaki drugi vikend, ali zanima me da li postoje kakve zapreke da djecu dovodem k sebi za praznike, ili rjesenje nije valjano zbog promjena okolnosti (promjena drzave stanovanja). Dvije godine je proslo od razvoda niti jednom nisam dobio osobne ni zdravstvene iskaznuce kad sam djecu vodio k sebi za vikend (dok sam zivio u RH je mišljeno), a sad također neda dokumente od djece i sa mojom majkom dogovara da djeca idu k njoj za praznike. Ne znam vise sta da radim. Od soc. skrbi normalno nikakva pomoc.
  8. Pozdrav, imam sudsko rjesenje iz 5/2018 sukladno kojem imam pravo viđati djecu jednom na tjedan, 2 vikenda u mjesecu, zimske i uskršnje praznike i ljetne praznike (zajedničko skrbništvo). U 11mj. 2018 odselio sam u Sloveniju, vjencao i zaposlio. Moja bivša žena od samog početka radi na tome da ne mogu dobiti djecu na mob, blokira, pa telefoni nisu ispravni, pa punjaci ne rade i tim lijeci svoju psihu i tako vec 2 godine. Dao sam otkaz u MUP zbog njenih laži, prijavio je za nasilje u obitelji a zbog njenih lažnih izjava mi je trebalo godinu dana da dokažem da nisam kriv. CZSS pune 2 godine brani povrijeđenu majku, i tako ja ostajem bez djece za praznike. Za uskršnje praznike sam išao po djecu, presao 350km i vratio se bez njih jer nije dala osobne iskaznice, djecu ona hoće dati ali ne i osobne iskaznice. Od odvjetnika dobijem savjet da moram pokrenuti novi sudski postupak za viđanje djece jer staro rjesenje navodno više ne vrijedi jer ne živim u Hrvatskoj. Mene zanima jel postoji mogućnost da si mogu odvest djecu za vikend ili praznike k sebi u Sloveniju ili moram pokrenuti novi postupak. Puno hvala LP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija