Jump to content

RFRI

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A upravo to i mene muči, na koji način obrazložiti u prigovoru zastaru po tom računu. Ja znam naravno, ali kako to dokazati kad ti banka kaže da nema evidentirano nijedno moje dugovanje prema njima. Zar mogu napisati prigovor da osporavam sve, te da tražim da agencija za naplatu potraživanja predoči točan datum dospijeća dugovanja osnovice, s obzirom da je isto skriveno u prijedlogu za ovrhu, tj. da obrazloži specifikaciju od kada teku kamate? Jel to dovoljan argument i razlog da prebacim lopticu na njih, pa da sudom oni dokazuju postojanje duga? Jer samim time na ročištu bih odmah mogao pobiti argumentom zastare, i zahtijevati naknadu sudskih troškova...jel to mislite da je izvedivo?
  2. Navedeno je samo da je zakonska zatezna kamata obračunata do 15.03.2019., te se meni kao ovršeniku nalaže platiti i zakonsku zateznu kamatu na osnovicu koja teče od 16.03.2019., ništa drugo se u prijedlogu ne spominje izuzev ta dva datuma, te iznos glavnice i zakonske zatezne kamate do 15.03.2019. Ovrsni prijedlog dostavljen je vršitelju dužnosti javnog bilježnika, koji je ovrhu i sastavio, dana 01.04.2019. Moje saznanje je da tada dug po tekućem računu, tj. po dozvoljenom prekoračenju nije bio podmiren u travnju 2013., ali neznam sada kako to dokazati, i imam li elemenata se pozvati ma zastaru, s obzirom da se od tada po tom računu nije ništa dogodilo. Kako postupiti, imate li možda savjet? Hvala puno
  3. Vjerovali ili ne, ne stoji 😊 znaci u ovršnom prijedlogu sastavljen od odvjetnika stoji samo podatak dospjele glavnice i iznos zakonske zatezne kamate, koja je pak obračunata do datuma sastavljanja prijedloga. Datum dospijeća glavnice se nigdje ne spominje, apsolutno nigdje. Na koji način mogu dokazati datum dospjele glavnice, a da ostanem u roku za žalbu na rješenje, jer koliko shvacam, samo na taj način mogu pobiti ovrhu ako dokažem da je nastupila zastara, zar ne?
  4. Pozdrav svima! Dobio sam rješenje o ovrhi za jedan iznos, uključujući i zatezne kamate, kao i troškove ovrhe, zajedno s predvidivim budućim troškovima...naravno, rješenje je stiglo od agencije za naplatu potraživanja koja je moje dugovanje preuzela od jedne banke jos prije cca. 2 godine. Kako nisam uopće bio u kontaktu do sada s agencijom za naplatu potraživanja, tj. kako ni na koji način s njima nisam komunicirao, a oni su mi u nekoliko navrata samo slali pisane obavijesti, ja sam isto zanemarivao. S obzirom da se predmetno dugovanje ( a radi se o predmetu duga u obliku dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu, koji je dospio na naplatu po zadnjoj plaći tada (04/2013)) nije mrdnulo s mrtve točke nakon spomenute zadnje plaće tada, banka je dug prodala agenciji. Nisam siguran ima li elemenata zastare u mom slučaju, i ako ima, kako reagirati. Dal mi banka može uopće izdati potvrdu kada je dug dospio na naplatu iako su potraživanje prodali agenciji (dakle moja pretpostavka je da je banka ugasila moj račun, jer obavijesti ne primam vise nikakve)? Hvala puno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija