Jump to content

Pukka46

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, molim vas info koji je postupak za odjavu pokojnika s HZMO-a, ako osoba nije živjela u Hrvatskoj, a primala je hrvatsku mirovinu? Hvala!
  2. Pozdrav, molim vas pomoć oko stjecanja hrvatskog državljanstva, radi se o sestrični - zanima je bi li po novim izmjenama zakona o državljanstvu R.Hrvatske po članku 5. na osnovu državljanstva svog oca imala pravo na državljanstvo Republike Hrvatske? Otac joj je rođen 1960. u Hrvatskoj i kao dijete seli u Srbiju. Ona je rođena 1988. u Beogradu i državljanin je Srbije. Majka joj je rođena u Srbiji. Od dokumentacije posjeduje očevu domovnicu i potvrdu da je on državljanin RH. Postoji li pravna osnova za predaju zahtjeva za državljanstvo?
  3. Pozdrav, molim pomoć oko rješavanja vanknjižnog vlasništva. Mama je rješenjem o nasljeđivanju naslijedila nekoliko čestica u 1/2 dijela. Kakav je postupak rješavanja pitanja vanknjižnog vlasništva, jel nam potreban odvjetnik i moraju li u tome sudjelovati ostali suvlasnici ili mama to može odraditi za svoju polovicu? Hvala.
  4. Hvala na odgovorima. Postoji li neka kombinacija koja bi zaobišla plaćanje poreza?
  5. Pozdrav, tata bi obiteljskim prijateljima na korištenje bez naknade dao poljoprivredno zemljište koje je u njegovom vlasništvu. Oni imaju registiran OPG. Koja bi opcija bila bolja - ugovor o zakupu ili ugovor o plodouživanju? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija