Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

zagreb222

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. 2 smotuljka marihuane

  Samo još jedno pitanje. Nakon što platim kaznu i troškove utvrđivanja prekršaja, trebam li dostaviti dokaz o plaćanju i ako da na koji točno način?
 2. 2 smotuljka marihuane

  Hvala na odgovorima, Lijep pozdrav
 3. 2 smotuljka marihuane

  Ispricavam se na gnjavazi ali samo da razjasnimo jos jednom jer me zanimaju obje evidencije. Postoji prekrsajna evidencija i ta "interna" policijska evidencija. Ako kaznu platim u 8 dana onda mi se prekrsaj ne upisuje u prekrsajnu evidenciju i hipotetski mogu iduci put (kojeg nece biti) reci da mi je to prvi put i da nikad nisam kaznjavan (na sudu ili bilo gdje drugdje gdje bi to moglo biti relevantno)? Za "internu" evidenciju razumijem da se ne brise nikad i o njoj ovisi ucestalo pretrazivanje.
 4. 2 smotuljka marihuane

  Istina, troskovi postupka su 500 kuna, krivo sam skuzio. Jeste li sigurni da ne ulazi u prekrsajnu evidenciju u tom slucaju jer koliko vidim po Prekrsajnom zakonu to je moguce samo za kazne do 2000 kuna koje se u dobrovoljnom roku podmire.
 5. Pozdrav, dobio sam kaznu od 5000 kuna za 2 "jointa" i 500 kuna za oduzimanje predmeta. Zanima me koje su posljedice ako platim 2/3 od 5000 kuna + 500 kuna za oduzimanje predmeta. Koliko dugo mi ostaje prekršaj u evidenciji i mogu li imati ikakvih dodatnih nefinancijskih posljedica u daljnjem životu? Hoću li redovito imati neugodnosti pri prelasku granice ili kretanju autom u smislu pretraživanja vozila? Ovo mi je prvi put ali ne mogu dopustiti da mi doma dođe poziv na sud pa se neću ni žaliti, platit ću i završiti s tom pričom. Hvala unaprijed na odgovorima.
×