Jump to content

L5ca

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na komentaru. Zaboravih odgovoriti: Ugovor je tiskanica iz papirnice… ne piše ništa što već nije ponudjeno u tiskanici. Zastupa me u parničnom postupku i to je to, nema spomena o nikakvim nagradama, novcima ni slično. Sve odvjetničke i druge troškove plačam de facto odmah.
  2. Ako sam odvjetnicu dobro shvatio, to bi trebali biti troškovi parničenja, bio je i vještak, bilo je nekoliko podnesaka, mislim da su tu i troškovi za odvjetnicu; dakle sve sam to prethodno bio platio i, rečeno mojim laičkim jezikom, suprotna strana meni to treba nadoknaditi. A što službeno piše u presudi suda, vidjeti ću za koji dan kad mi bude dostavljena.
  3. Ako sam stranka u sudskom postupku koji je riješen u moju korist, da li je zaista uobičajena praksa da sudske troškove uzima odvjetnica koja me je zastupala u navedenom postupku? Odvjetnica kaže da je takva uobičajena praksa, bez obzira na iznos, a radi se o više desetaka tisuća kuna… Treba naravno i napomeniti da sam odvjetnici uredno isplaćivao nagrade za svaki dopis kojeg je napravila, za izlaske na ročišta, za podneske itd; još imam i većinu potvrda o tim uplatama. Kakva je to “uobičajena praksa”?
  4. Uz kupnju stana kupili smo i natkriveno parkirno mjesto u istoj zgradi, novogradnja. Nakon potpisivanja protokola o preuzimanju stana i parkirnog mjesta, sto se je dogodilo prije korona karantene, primjecujemo (poslije korona karantene) da iz poda naseg parkirnog mjesta vire crijeva kroz koja prolaze kabeli. Nadalje zidom uz nase parking mjesto fiksirame su vodilice za kabele, te je postavljen razvodni ormaric za kabele i vratasca nekakvog vjerojatno ormarica za instalacije, kabele ili slicno. Vjerojatno navedeni konstrukcijski zid ne pripada parkirnom mjestu, i nije nase iskljucivo vlasnistvo, medjutim jedini pristup i vratima ormarica i razvodnom ormaricu je preko parkirnog mjesta. Takodjer, kabeli, vodilice kabela i jedan od ormarica strse iz zida i ulaze u zracni prostor koji je neupitno iznad povrsine naseg parkirnog mjesta. Uporabna dozvola za cjelokupni objekt jos nije dobivena. Pitamo se kako na legalni nacin mozemo natjerati investitora (ili pak Zgradu) da ukloni crijeva sa kabelima iz poda naseg parkirnog mjesta. Takodjer, ako je moguce zatraziti premjestanje instalacija sa zida uz nase parkirno mjesto, jer im je pristup moguc jedino preko tog parkirnog mjesta, dakle privatnog vlasnistva. U buducnosti namjeravamo svoje parkirno mjesto ograditi resetkastom pregradom, dali je to dopusteno, pa cak i ako se ne uklone navedene instalacije. Hvala
  5. DDan, namjeravam podnijeti tuzbu za uvredu i nanosenje dusevne boli za dogadjaj koji se dogodio prije vise od godinu dana. U kojem roku je potrebno podnijeti navedenu tuzbu prije nastupanja zastare. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija