Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

nikodinka

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovrha zbog telefonskog računa

  Ok hvala! A ovaj dio za bracnu stecevinu, bi li se moglo nesto uciniti? Mobitel je kupljen 1998.*
 2. Ovrha zbog telefonskog računa

  Evo stavljam privitak pa ce vjerojatno biti jasnije
 3. Ugovor o ustupu grobnog mjesta

  Znaci, ako se i ustupi grobno mjesto jedino bi se moglo cekati da eventualno produ 3 godine a da se nitko od vjerovnika iznenadno ne pojavi?
 4. Pozdrav! Otac je 2000. godine u HT-u kupio mobitel za prijatelja. Prilikom kupnje uređaja korištena je tatina osobna iskaznica te se on vodi kao kupac/dužnik unatoč tome što on sam taj uređaj nikad nije koristio. Osoba koja je koristila uređaj je zbog međunarodnih poziva napravila ogroman račun koji nikad nije plaćen. Nad ocem se provodio ovršni postupak koji je okončan pravomoćnim ovršnim rješenjem od 2011. godine. Do danas je, naravno zbog kamata, dug drastično narastao. Jasno mi je da, kod pravomoćnih sudskih odluka, zastara nastupa za 10 godina od pravomoćnosti međutim za očekivati je da će odvjetničko društvo koje vodi HT-ove ovršne postupke obnoviti zastaru nedugo pred istek tih 10 godina. Je li u ovom slučaju moguće sklapanje ugovora o preuzimanju duga, tj je li vjerojatno da bi HT kao vjerovnik na to pristao u odnosu na osobu koja je stvarno odgovorna za nastali dug? ili nešto drugo? I također može li se, u svrhu zaštite majke tj bračne stečevine od ovrhe, sklopiti bračni ugovor kojim se tata odriče svog dijela bračne stečevine? naravno, svi savjeti i prijedlozi su dobrodošli! Hvala puno unaprijed!
 5. Ugovor o ustupu grobnog mjesta

  Taj dio mi je cak i jasan, uglavnom pitam zbog cinjenice sto su u grobu vec pokopane 2 osobe. Pa mi opcenito gledano malo morbidno djeluje da bi u takvom slucaju uprava groblja dala grobno mjesto na koristenje drugome.
 6. Ugovor o ustupu grobnog mjesta

  Pozdrav! Iza pokojnog strica baka je naslijedila samo pravo na koristenje grobnog mjesta, tj postala je vlasnikom imovine na grobu. Neko vrijeme nakon njegove smrti pocele su joj na kucnu adresu stizati pokojnikove ovrhe za telefonski racun zbog cega joj je Fina sjela na mirovinu. Bi li bilo moguce da, u svrhu izbjegavanja jos mogucih "iznenadenja", baka meni ili nekome drugome ustupi pravo na koristenje grobnog mjesta? I sto bi se dogodilo s grrobnim mjestom da se baka na ostavinskoj raspravi kojim slucajem odrekla nasljedstva? Hvala puno unaprijed!
 7. Može li mi netko reći koje su sankcije za svjedoka koji je stranac (prebivalište i boravište ima u inozemstvu) u slučaju da se ne odazove na poziv suda u RH za svjedočenje? Primjenjuju li se na njega one odredbe ZKP o novčanoj kazni i/ili prisilnom dovođenju kao da se radi i o hrvatskom državljaninu? ako bi sud u tom slučaju izrekao novčanu kaznu primjenjuje li se tad europski ovršni nalog/europski platni nalog ili kako to funkcionira? i je li uopće moguće prisilno dovođenje stranca u takvim slučajevima? hvala unaprijed na odgovoru!
×