Jump to content

nikodinka

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Vam na sudu neće proći. U ovoj fazi možete pokušati izravnu naplatu na računima ovršenika i sudsku ovrhu na poslovnim udjelima. Mislite nece proci istovremeno, ili? U kojoj fazi bi moglo proci? Zar se s tom presudom s potvrdom prema uredbi brux. moze direkt na FINU..pitam jer taj slucaj ne vidim nabrojan po clanku 209. OZ? Mogu li se obojica i njihova imovina obuhvatiti jednim prijedlogom za ovrhu s obzirom na solidarnost, ili?
  2. U odnosu na dvojicu tuženika (s prebivalištem u Zagrebu) donesena je presuda stranog suda po kojoj su obojica (solidarno) dužni platiti iznos od 30000 eur i troškove tog postupka. Društvo je od stranog suda dobilo potvrdu na temelju članka 53. Uredbe Bruxelles 1 i sad to društvo želi pokrenuti ovrhu protiv te dvojice. Koliko je poznato, obojica su vlasnici više firmi u RH (Zagreb) i čak su u jednoj od njih "službeno" zaposleni (dakle primaju plaću), a jedan od njih ima i jednu nekretninu. Sve firme i ta nekretnina su u Zagrebu. I sad bi društvo se naravno htjelo naplatiti, a najpoželjnija opcija bi bila na svim tim predmetima istovremeno
  3. Ovrha na temelju ovrsne isprave u vrijednosti 30ak tis.eur. ovrsenici imaju imovinu na kojoj bi se mogla provesti ovrha (placa, poslovni udjeli, nekretnine). Poslala sam vam i privatnu poruku s vise detalja
  4. jako mi je bitno ovo..pa ako mi molim vas možete rastumačiti...zašto se ne može na temelju iste ovršne isprave jednim prijedlogom tražiti ovrha na dva (ili eventualno više) predmeta?? OZ kaže: "(2) Ako je predloženo više sredstava ili više predmeta ovrhe, odnosno osiguranja, sud će, na prijedlog ovršenika, odnosno protivnika osiguranja, ograničiti ovrhu, odnosno osiguranje samo na neka od tih sredstava, odnosno predmeta, ako su dovoljni za ostvarenje ili osiguranje tražbine." ne znači li to da ovrhovoditelj može predložiti više predmeta, ali ako ovršenik dokaže da je npr. ovrha na jednom predmetu dovoljna, ovrha se može ograničiti?...u suprotnom bi ovršenik mogao raspolagati svojom imovinom (nekretninama, autima i sl.) ako ovrhovoditelj prvo pokušava ovrhu po računima pa u tome ne uspije pa mora mijenjati predmet ovrhe. hvala!
  5. Pravna osoba je u pitanju. Ovo pitam za slucaj kad se direktno sudu podnosi pr. za ovrhu (bez prethodnog djelovanja fine) jer vidim da po OZ ovrha na racunima kao predmet nije predvidjena
  6. imate li možda iskustva s time s obzirom da se (koliko su me uputili) prijedlog za ovrhu sudu mora podnijeti elektronski. pa me onda brine kako bi se moglo što bolje objasniti sudu razloge fininog odbijanja (koji su po meni jako formalistički) ako se već ispunjava unaprijed određen el. obrazac. a što bi bilo najbolje (ako je to uopće moguće sugerirati), odnosno najsličnije ovrsi na računima?
  7. Moze li se pod time smatrati ona obavijest o vracanju osnove s obrazlozenjem da nema datuma ovrsnosti i da eon nije izdan na odgovarajucem obrascu? Inace bi se trebala traziti ovrha opcenito na imovini, ili?
  8. ako se radi o ovršnoj presudi stranog društva protiv domaćeg onda je nadležan Trgovački sud? mora li ta strana presuda baš imati naznačen datum ovršnosti? i može li se uopće putem suda tražiti ovrha na računima ovršenika? s obzirom da vidim da je tu mjerodavan zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima a po njemu ovrhu izvršava FINA temeljem neke od osnova za plaćanje. Hvala unaprijed!
  9. Samo jos dodatno pitanje, zapravo procjena..je li bolje (povoljnije) i zasto ishoditi eon pa ici na Finu, ili traziti od njem.suda da potvrdi presudu pa ici s time tu u RH u ovrhu putem suda? Hvala jos jednom!
  10. Moze li mi, molim vas netko potvrditi sljedece. Ako je strana sudska odluka (Njemačka) potvrđena s odgovarajućim podacima prema Uredbi Bruxelles bis I. (PRILOG 1), onda se na temelju tako potvrdene strane sudske odluke moze ici na ovrhu putem suda, ali ne izravnu naplatu putem FINA-e, je li tako? A ako je izdana kao europski ovrsni naslov, onda se moze na izravnu naplatu na FINA-i? Hvala unaprijed.
  11. Znam da ovo vezano uz poslove redovite/izvanredne uprave stoji u ZVDSP, međutim gdje je propisano ovo glede (ne)obavještavanja svih suvlasnika?
  12. Ok hvala! A ovaj dio za bracnu stecevinu, bi li se moglo nesto uciniti? Mobitel je kupljen 1998.*
  13. Evo stavljam privitak pa ce vjerojatno biti jasnije Mobitel je kupljen 1998.*
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija