Jump to content

Lubenica.

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bio sam danas na općinskom sudu u Rijeci da provjerim dali se rješio kazneni postupak vezano za 1. i 2. dužnika (majka i sin koji su dizali kredite na ime dužnika sa lažnim podacima), poslali su me na županijski sud i tamo se isto nije vodio kazneni postupak za njih. Dalje su me poslali na općinsko državno odvjetništvo i tamo mi je rekla u pisarnici da postoji prijava na njeno ime iz 2005. al da ona nema ovlasti da mi išta kaže o njoj nego da se obratim mailom ili na adresu sa dokumentacijom o slučaju šta me zanima osobno ili preko odvjetnika pa da će mi odgovorit. Molim vas za savjet u kojem smjeru da dalje poduzimamo korake? Dali da se preko advokata obratimo općinskom državnom odvjetništvu ili da čekamo da ovrhovoditelj pokrene ovršni proces pa onda reagiramo dalje općinskom državnom odvjetništvu da se pokrene postupak? Hvala
  2. Da, sigurno bi bilo ić na sud i provjerit pa ako je rješen podneskom požurit parnicu. Ako bi majka išla na sud da provjeri dali je završen kazneni postupak šta bi konkretno trebala tražiti?
  3. Majka je danas zvala odvjetnika koji je naslijedio prošlog i on je rekao je da je na putu, ali da sva rješenja koja je dobio je slao na adrese od klijenata tako da je neko rješenje stiglo majka ga je trebala dobiti. Bila je kod drugog odvjetnika s dopisom i on je rekao da to što on radi su budalaštine i da se to tako ne radi i ako ponovi dopis da mu se javi da mu napiše odgovor. I tako ispada da se kazneni postupak vodi na sudu od 2004., a dok se on ne riješi nemože se ni parnica, a do tada novi ovrhovoditelj može pokretat ovršne postupke. A na kazneni postupak i parnicu se ne može utjecati na sud kad će se riješiti?
  4. Treba onda vidjet narednih dana na sudu ili kod odvjetnika koji je preuzeo dokumentaciju dali ima kakvih novosti vezano za tu ovrhu da znamo na čemu smo pa ćemo znat bolje kako dalje.
  5. Da, bila je na policiji i podnijela prijavu još kad se to dogodilo 2004. tako da je trebala bit obavještena. Ni za to nije dobila obavijest da je gotovo i rješenje o toj parnici. A u tom dopisu za vraćanje duga po "izuzetno povoljnim uvjetima" nije napisao po kojem rješenju ide na ovrhu jer po postojećem nemože ovršavat, a nova rješenja ne postoje jer ih majka nije dobila na adresu. Izgleda kao neko zastrašivanje ljudi s ovrhama pa ako da nešto super.
  6. Neznamo ništa o tom postupku. Dali je sud dužan obavijesti ovršenice o tom postupku ako je završen i ako je donijeta presuda? Isto tako i za tu drugu parnicu po prigovoru ako je završena dali je sud dužan poslat rješenje ovršenicama ili i za jedno i drugo moraju same saznati ili preko odvjetnika na sudu? Neznam zašto je baš sad ovrhovoditelj poslao dopis za nagodbu jer po starom ovršno postupak koji je odbačen nemoze ić na ovrhu jedino ako on nešto zna kako je završilo sa ovim pa sad po novoj presudi moze ovršavat ili samo tako pokušava pa ako prodje?
  7. Znači dok se ta nova parnica ne riješi oni mogu svakih 5-6 godina slati majki dopise za nagodbu, a ako idu rješit taj spor da dobiju valjanu ispravu za ovrhu, oni ništa ne dobivaju s obzirom na kazneni postupak koji oslobađa ovršenice od ovrhe, a to im neide u prilog pa tu parnicu vjerojatno neće ni pokrenuti nego se pokušavaju ovako naplatit. Neznam dali onda da majka preko odvjetnika pokrene tu novu parnicu da se to završi i da više nemogu slat dopise za nogdbu ili čekat da možda oni pokrenu tu parnicu?
  8. Dali majka treba ići odmah kod odvjetnika zbog dopisa za nagodbu o vraćanju duga da se pripremi za eventualni novi ovršni postupak ili da čeka novi ovršni postupak ako pokrene? Nije nam jasno zašto ovrhovoditelj nije odmah pokrenuo novi postupak nego je čekao 6 godina i sad poslao dopis za nagodbu? Dali je to pokušaj iznude novca od ovrhovoditelja bez ponovnog obraćanja sudu kad zna da će tu parnicu izgubiti?
  9. Da li se to može vidjeti na općinskom sudu na kojem se vodio postupak? Ako sam dobro shvatio iz rješenja o ovrsi županijskog suda iz 2015 ovršenice su ovršene na temelju isprave suda prvog stupnja koja nije pravomoćna jer su uložile prigovor a o prigovoru u tom postupku nije odlučeno ( a to bi trebao bit taj kazneni postupak? ) Ne znamo šta je s tim parničnim postupkom. I ako nije pokrenut dali ga majka sad preko odvjetnika treba pokrenuti? Da to bi trebalo dokazati. A za tu parnicu neznamo šta je s njom. Bitno je da se ta parnica može uvijek pokrenut?
  10. Nemam. Odvjetnik koji je vodio ovršni proces je umro tako bi trebala uzet novog odvjetnika, a preko njega moze doc do tih informacija o kaznenoj prijavi? Neznam. Možda je i osuđena po toj prijavi. Znamo da je prije bila osuđena na zatvorsku kaznu radi pronevjere novca u firmi. Da, majka je mislila da je to gotovo, a nakon 6 godina je dobila dopis ovrhovoditelja za nagodbu o vraćanju duga. Neznam. Dali to mogu vidjet preko novog odvjetnika kojeg uzmem? Dali odvjetnik treba ić na kazneni sud da vidi u kojoj je fazi ta kaznena prijava ili pravomoćna presuda?
  11. Neznam, ništa nije napravljeno po tome. Iako je sve bilo falsificirano i napravila je 6 takvih kredita u suradnji sa pravnicom iz banke koja je sve odobravala bez provjere. Odvjetničko društvo je pokrenulo ovrhu, a sutkinja je prihvatila prijedlog na ovrhu i odredila ovrhu. Neznam gdje su ti spisi sa policije završili u ovom dijelu da sutkinja nije imala uvid u njih i da je pokrenuta ovrha. Poslije je na novom ovršnom postupku sud je prihvatio žalbu ovršenica i ukinuo rješenje o ovrsi iz razloga jer je ovrhu preuzeo od banke drugi ovrhovoditelj i naloženo je ovrhovoditelju da ovršenicama nadoknadi troškove ovršnog postupka. Žalba je uložena jer je došao drugi ovrhovoditelj tokom ovršnog postupka Ali cijeli postupak je išao u krivom smjeru gdje se trebalo dokazati da je kredit protuzakonit. Na policiji je sve prijavljeno i zašto to na sudu nije prihvaćeno nije mi jasno. Iz prijava na policije se trebalo utvrditi da je riječ o falsifikatima i organiziranom kriminalu jer su imali i suradnika u banki i 6 takvih kredita je napravljeno. Nije mi jasno zašto je ovršni postupak išao u tom smjeru. Zašto na sudu nisu pogledali prijavu, spise sa policije i zasto je ovršni postupak otišao u krivom smjeru. Neznam tko je tu kriv i kako sve to vratit na pravi put da se dokaže da je kredit protuzakonit.
  12. Prijavljeno je na 1. Policijsku u Rijeci i državnom odvjetništvu preko odvjetnika Teretilu su majku i drugog jamca da vraćaju kredit jer nisu išli kontrolirati papire od kredita da vide da su sve falsifikati. Od njene adrese, od mamine firme, do njene plaće i potpisa. U postupku je donijeta odluka da im se vrati novac. Na županijskom i općinskom sudu u Rijeci Svi dokumenti su kod odvjetnika koji ih je branio. Odvjetnik je rekao da sutkinja nije kontrolirala dokumente u predmetu gdje se vidi da je 1. Dužnik podmetnuo lažne podatke o zaposlenju, o svojoj adresi i lažirao potpis jamca i sutkinja općinskog suda u Rijeci je odobrila vraćanje kredita. Nema jer po tome nije ništa rađeno
  13. Poštovani. Zamolio bih vas za pomoć u vezi problema kojeg imam. Naime, majka je bila jedan od 2 jamca na kredit od oko 10ak tisuća eura iz 2005.godine. Glavni dužnik je krivotvorio potpis od od majke kao i da radi u drugoj firmi za veću plaću. I tako je napravila sve skupa 6 kredita sa drugim jamcima i pobjegla. U međuvremenu se vratila, ali nema ništa na sebi i ne vraća kredite. Inače sud je 2017. donio rješenje u korist majke i drugog jamca kojim se obustavlja ovršni postupak jer nije dopušteno da u postupku kao novi ovrhovoditelj bude odvjetničko društvo umjesto ranijeg ovrhovoditelja banke. I sad nakon 6 godina majka je dobila dobila dopis od odvjetničkog društva da im se javi kako bi se dogovorila oko namirenja dugovanja po povoljnim uvjetima za kredit po ovrsi koja je odbačena na sudu u prethodnom postupku iz 2017. Zanima me vaše mišljenje o cijelom slučaju i dali se može šta loše dogodit po majku da mora vratit kredit iako je sam kredit kontaminiran sa lažnim podacima i vidi se iz zapisnika suda i policije o kakvoj se osobi radi. Kako bi majka trebala reagirati na eventualnom novom ovršnom postupku? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija