Jump to content

starimedo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam sličan problem. Koji je postupak dobivanja tog Uvjerenja o uporabi? Kome se podnosi zahtjev za izdavanje Uvjerenja ? Što treba od dokumentacije ?
  2. Pa ne bih pitao da znam. Molio bih ovlastenu osobu da mi odgovori: Pitanja su : 1. Sto mi treba da skinem zabiljezbi sa vlasnickog lista da uporabna dozvola nije prilozena, uporabna dozvola ili Uvjerenje o uporabi ? 2. Koja je razlika izmedju ishodavanja Uporabne dozvole i Uvjerenja o uporabi u smislu potrebne dokumentacije koja se trazi itd. (npr jel za Uvjerenje o uporabi potreban tehnicki pregled ) ?
  3. Ne bih rekao bas da je isto, cini mi se da je lakse dobiti Uvjerenje o uporabi. Citat clanak 333. "umjesto uporabne dozvole nadležno upravno tijelo na zahtjev investitora odnosno vlasnika građevine izdaje uvjerenje za uporabu kojim se utvrđuje da je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom u pogledu vanjskih gabarita i namjene" Uvjerenje o uporabi bi trebalo utvrditi jel gradjevina izgradjena u skladu s gradjevinskom dozvolom u pogledu vanjskih gabarita i namjene.
  4. Tko govori o pisanju izvjesca koja nisu u skladu sa zakonom ? Samo me zanima koji dokument mi treba i kome se mogu obratiti za daljnje informacije.
  5. Molio bih nekog da protumači član 333 ZAKONA O PROSTORNOM UREĐENJU I GRADNJI http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2395.htm Članak 333. (1) Za izgrađenu građevinu na temelju građevinske dozvole izdane od 20. lipnja 1991. godine do dana stupanja na snagu ovoga Zakona umjesto uporabne dozvole nadležno upravno tijelo na zahtjev investitora odnosno vlasnika građevine izdaje uvjerenje za uporabu kojim se utvrđuje da je građevina izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom u pogledu vanjskih gabarita i namjene. (2) Uvjerenje iz stavka 1. ovoga članka ne može se izdati za izgrađene građevine u vezi kojih je u tijeku postupak građevinske inspekcije. (3) Stavak 1. ovoga članka ne odnosi se na izgrađene građevine za koje je do stupanja na snagu ovoga Zakona građevinsku dozvolu izdalo Ministarstvo. (4) Građevina iz stavka 1. ovoga članka upisuje se u katastarski operat ako je uz zahtjev priložena uporabna dozvola ili uvjerenje iz stavka 1. ovoga članka. Stan ima zabiljezbu da nije prilozena uporabna dozvola, ima pravomocnu gradjevinsku i elaborat o etaziranju. Jel to znaci da ako se zeli maknuti ta zabiljezba vise nije potrebna Uporabna dozvola nego samo gore navedeno Uvjerenje za uporabu ? Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija