Jump to content

CharacterSwitch

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Dobila sam poziv na sud kao okrivljenik zbog prometnog prekrsaja na koji sam podnjela zalbu. U pozivu stoji paragraf o mogucnosti izdavanja dovedbenog naloga u slucaju ne odazivanja na poziv. Takoder, u iducem paragrafu stoji stavka da ukoliko okrivljenikova nazocnost i ispitivanje nisu potrebni, glavna rasprava i presuda se mogu donjeti i bez njega. Obzirom da sam krivnju priznala, u zalbi opisala potencijalne olakotne okolnosti, a zalila se na mjeru oduzimanja dozvole, kako mogu znati je li moj dolazak na sud nuzan? Samo da napomenem, nije mi problem otic do suda niti izbjegavam placanje kazne, samo nisam sigurna hocu li u tome periodu biti u RH, a ako posaljem ispricnicu za ne dolazak, potencijalno odgadam raspravu, a htjela bih podmiriti kaznu i ostaviti sve to iza sebe :) Hvala unaprijed na odgovoru.
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Imam još jedno pitanje ukoliko znate. Ne mogu pronaci nigdje na internetu ili stranicama grada gdje točno se predaje zahtjev za odstetu. U prostorijama grada, osiguravajucem drustvu grada?
  3. Pozdrav, Prije 2 dana sam hodajući gradom ozlijedila nogu na razbijen željezni okvir šahta. Nigdje nije bilo oznake da je šaht razbijen niti je područje ikako ograđeno. Zadobila sam otvorenu ranu s krvarenjem koja je sanirana šivanjem na hitnoj za što posjedujem nalaz. Postoje i svjedoci koju su vidjeli da sam se na tom mjestu ozlijedila. Zanima me postoji li šansa da dobijem odštetu od grada ili nadležne službe jer mjesto nije sanirano niti označeno kao opasno, te koji je postupak predaje zahtjeva. Hvala unaprijed na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija