Jump to content

petar0001

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Spajanje djelova nekretnine

  Trebao bih otići, čekati red..... Mislio sam ako netko zna da mi skrati živce i vrijeme.... Hvala.
 2. Otprije sam vlasnik 1/2 nekretnine i nedavno sam kupio drugu polovinu. Na vlasnickom listu piše da sam ja vlasnik 1/2 te da sam, ponovo, ja vlasnik 1/2. Ista mi je adresa, oib......Zašto mi nije upisano da sam 1/1? Što moram učiniti da bude tako? Hvala!
 3. Brisanje prava na plodouživanje

  Hvala vam na odgorima, puno ste mi pomogli. Imam još dilemu: Ovako sam napisao, da li je ovako dobro:"........ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem upisa prava služnosti u Ugovoru o darovanju 1/4 i u Ugovoru o darovanju 1/4 dijela....itd." Ona ima pravo plodouživanja na 1/4 i 1/4 dijela koje mi je darovala (prije nekoliko godina 1/4 i nedavno još 1/4). Sad to treba "skinuti" I još nešto, kako nemam u Ugovoru o darovanji nikakve OV-xx oznake da li je potrebno napisati brojeve sa plombi npr. Ugovor o darovanju 1/4 Z-22222/2013 i Ugovor o darovanju 1/4 Z-333333/2018 ili ne treba? Treba li upće pisati ovo?
 4. Brisanje prava na plodouživanje

 5. Brisanje prava na plodouživanje

  Hvala ti, zanima me ovo "uz prijedlog za brisanje prava plodouživanja". Jel to neki gotovi formular ili isto treba sastaviti? Što ovdje treba upisati (između zvjezdica) : Ja, Đurđa Đurić iz Pule, Kralja Zvonimira 45, OIB........., kao ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem *Ugovora o darovanju*? I znači kad mama ovo ovjeri u JB ja sam miran što se tiče nekretnine? Dakle, iz Teretovnice C će nestati plodouživanje u korist mame? Hvala.
 6. U posjedu sam nekretnine na kojoj majka ima uknjiženo pravo plodouživanja. Dogovorili smo se za brisanje prava plodouživanja pa me zanima kako sastaviti izjavu ili kako se to već zove. Ima li netko primjer što i kako napisati? Hvala.
×