Jump to content

Petar-Sa

Korisnik
  • Broj objava

    65
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Unutarnji poslovi, financije, obrana, pravosuđe i uprava… Najmanje ta, rekao bih (radi provjere prekršaja-kaznenih djela, eventualnih dugovanja, vođenja eventualnih postupaka Itd.)
  2. Nažalost Vama ništa ne pripada po samom slovu zakona, odnosno Vi da biste ostvarili pravo na hrvatsko državljanstvo morate ispuniti određene uvjete. U Vašemu slučaju to može biti svakako stjecanje hrvatskoga državljanstva temeljem pripadnosti hrvatskome narodu tj. prema članku 16. Zakona o hrvatskome državljanstvu. To podrazumijeva provođenje dokaznoga u postupka u kojemu Vi trebate osigurati svu dokumentaciju u kojoj ste se cijeloga života izjašnjavali Hrvaticom odnosno iskazivali pripadnost hrvatskome narodu. Što sve od dokumenata može biti imate iscrpno na ovom forumu napisano. Ne treba zaboraviti privičiti i sve dokaze npr. o sudjelovanju u radu udruga koji su na neki način povezane sa hrvatskim narodom.
  3. Ja sam bukvalno pisao na pet stranica sve sto povezuje mene sa Hrvatskom. Od dana kada sam postao svjestan svoje pripadnosti hrvatskome narodu, slušanja glazbe, čitanja hrvatske literature, praćenja medija, sve sto sam tijekom života radio, a sto je imalo veze za Hrvatskom, npr. diplomski koji je bio usko vezan za Hrvatsku, činjenice o ljetovanjima u Hrvatskoj itd., sudjelovanje u hrvatskim udrugama.
  4. Boba za forumaša godine zahvaljujući potpori koju pruža ljudima 😊
  5. Slažem se, i meni je par puta značilo da mi netko nešto odgovori i ono vidim aktivan zadnji put netom nakon dobijanja rješenja. Meni su notifikacije za ove podteme upaljene, tako da ostajem aktivni sudionik
  6. Dvije godine nakon predaje zahtjeva dobio sam pozitivno rješenje. Posebnu zahvalnost dugujem svima vama koji ste pomagali svojim savjetima na ovome forumu, osobito @bob25274 koji je koliko sam upratio najaktivniji po tome pitanju bio, i uvijek na sva pitanja i privatno odgovarao. Hvala bobe Ukratko bih spomenuo da sam zahtjev predao temeljem pripadnosti hrvatskome narodu. Najveća bojazan je bila činjenica da moji roditelji nijedno nemaju hrvatsko državljanstvo i da će to biti minus. No, ukoliko ste zaista tijekom života iskazivali pripadnost kao što ja jesam, a sve se računa (udruge, spiskovi, znanstveni radovi na teme u svezi sa Hrvatskom…), vjerujem da rješenje bude pozitivno. Nerealno je očekivati da samo papir sa fakulteta donese pozitivno rješenje za državljanstvo. Nakon predaje zahtjeva u šestom mjesecu 2019. godine, imao sam nadopunu nakon nekih osam mjeseci i to je bilo to, nakon dvije godine stiglo rješenje. Ako netkome trebaju dodatne informacije slobodno se javite
  7. Ja sam godinu dana nakon nadopune dobio pismo da dođem u Zagreb, na davanje izjave na zapisnik, tako da ti to ništa ne znaci, nitko ti ne može dati točan odgovor. Isto sam predao po članku 16, u lipnju 2019. g.
  8. Ma nemam sto zamjeriti, nego čisto posto sam malo duže tu, mi koje ovo zanima obično svi pratimo sve ove teme, pa čisto da ne bude spam. Bez ljutnje.
  9. Ja razumijem da biste voljeli znati i ja sam u sličnoj situaciji, ali mislim da nema potrebe jedno te isto pitanje postaviti u tri podteme u okviru teme o državljanstvu. Strpljenja samo 😅
  10. Pozdrav svima! je li netko može da se javi tko je bio pozvan na razgovor u MUP u Zagreb? Kako je teklo i šta je fokus razgovora i nakon koliko ste eventualno dobili odluku? hvala!
  11. Svi dokumenti u kojima si se izjasnjavala kao Hrvatica (upisni listovi na fakultetu, matični list ako je upisana ta rubrika, popis sa biračkog spiska Itd Itd, imate mnogo informacija na temi državljanstva o ovome).
  12. Ako si se tijom života izjašnjavala kao pripadnica hrvatskoga naroda imaš šanse. Ako nisi nemaš šanse.
  13. Nazovi Veleposlanstvo i upitaj, to ti je najbolje.
  14. Očito je na nekom potpisu zapelo bilo pa su shvatili da treba nadopunu. Šta su vam uopće tražili u nadopuni? Ono što po meni djeluje utješno da sam po iskustvu sa foruma vidio da obično nakon nadopune za par mjeseci se odluči o zahtjevu... Nadam se da će tako biti i u Vašemu slučaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija