Jump to content

Petar-Sa

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Nazalost danas se neće glasovati o prijedlogu izmjena, samim time ni o amandmanima. Čekamo narednu sjednicu u rujnu
 2. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Zaboravih te citirati gore. A drugi dio citata potvrđuje sljedeći amandman na Zakon. Toliko 🤗
 3. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Evo izvadak iz Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona.
 4. Hrvatsko drzavljanstvo, pripadnost hrvatskom narodu

  Ako je situacija da roditelji imaju dokaze (ne nužno državljanstvo!) onda ćete nakon izmjena i dopuna Zakona lakše moći dobiti državljanstvo, jer će u članku 16. biti novi stav da se izuzetno od vlastitog dokazivanja kada ne postoje dokumenti drzavljanstvo može steći ako je nedvojbeno da su oba roditelja pripadnici hrvatskog naroda. Dodatno HDZ je predložio i amandman da to bude i u situaciji kada je jedan roditelj Nedvojbeno pripadnik hrvatskog naroda.
 5. Zakon nije izglasan, nego će se glasovati kada se za to steknu uvjeti. Pretpostavljam da će to biti na narednoj sjednici.
 6. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Vidim da se cesto desava da se napise sta netko ima od dokumentacije, pa bih napisao sto ja imam od dokumentacije, pa da mi neko na temelju svojega iskustva napise misljenje da li bih mogao dobiti drzavljanstvo. Bitno je istaci da jos uvijek prikupljam dokumente, pa bih mogao jos uvijek upotpuniti buduci zahtjev Imam sljedece: - od oca rodni list gdje pise da mu je otac Hrvat, - svoj upisni list za fakultet i svih osam prijavnih semestralnih listova gdje takodjer pise da sam Hrvat (od 2009. g. pa nadalje), - prijavu upisa dva djeteta gdje pise da sam Hrvat, - svoj rodni list koji je novijeg datuma sa upisanom rubrikom nacionalnosti, - osobnu ovjerenu izjavu o pripadnosti narodu i izjavu dva svjedoka koji ce isto potvrditi. Nadalje planiram objasniti kako promoviram RH kroz preporuke udruga iz RH s kojima sam radio na zajednickim projektima, izvadak iz svog magistarskog rada gdje sam za uporednu praksu koristio iskustva RH. Pored toga planiram priloziti i dokumente gdje ne pise nacionalnost, a isktaknuto je da mogu posluziti u procesu dokazivanja, kako bih pokazao da u istima doista ne postoji rubrika: indeks, radna knjizica, namjera sklapanja braka. Isticem i da mi je supruga Srpkinja, pa ne znam koliko to eventualno utjece na zahtjev, buduci da se prilaze i vjencani list? Hvala unaprijed svima koji mogu pruziti bilo kakvu relevantnu informaicju.
 7. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  Pozdrav, da li se prilikom predaje zahtjeva temeljem pripadnosti Hrvatskom narodu Radi onaj test?
×