Jump to content

Peka1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovana, da ne trazim nista unatoc tome sto je odluka vec dosla? Moze li se putnim nalogom i odlukom o radu u inozemstvu pobiti vazecu odluku o GO kad se vratim? Pitam da mi se ne bi desilo da po povratku zatrazim GO, pa da mi ga centrala odobri, ali u vidu neiskoristenih dana koji ne ulaze u kolektivni GO... Hvala Vam na svim informacijama.
  2. Radi se o velikoj firmi gdje direktor nema skoro nikakve koristi od toga što idem na službeni put, dok samo naša radna jedinica ima, pa je valjda to njegova logika, nemam pojma... U vezi Vašeg odgovora, ne bi li trebao tražiti od poslodavca da se omogući pravo na godišnji (u nekom drugom razdoblju u godini) prije odlaska na put ili odmah sad, s obzirom da će mi to razdoblje za koje su donijeli odluku "propasti"?
  3. Krajem prošlog tjedna je na moje ime došla odluka po kojoj godišnji traje od 29.7. - 16.8., kako je i ranije odlučeno na razini cijele firme kao obavezni kolektivni. Ja ću u to vrijeme biti na tom tečaju u inozemstvu i bit će otvoren putni nalog. Direktor je usmeno rekao da ne želi ni čuti o pomicanju kolektivnog godišnjeg, jer je "moj problem što je tečaj u to vrijeme".
  4. Odbili su pomicanje ta dva tjedna propisanog kolektivnog godišnjeg izvan razdoblja 29.7. - 16.8., bez obzira što ću tada biti na spomenutom tečaju. Dakle po njihovoj logici ja neka radim, a to razdoblje pisat će se kao da sam na godišnjem. Nisu ponudili drugi termin, to bi i ja volio. što napraviti i kome se obratiti? Nisam član sindikata.
  5. Pozdrav, trebam savjet. Na radnom mjestu imamo kolektivni godišnji koji ove godine traje od 29.7. do zaključno 16.8. i svi zaposlenici dužni su ga uzeti, što sam napravio. Prošli tjedan dobio sam obavijest unutar moje radne jedinice da ću morati na neki tečaj u Poljsku koji će trajati od 1.7. do 14.8. Tretirat će se kao službeni put i bit će otvoren putni nalog za to razdoblje. Znali smo ranije da ću ići na tečaj, ali ne i da će se održati u tom razdoblju. E sad, poslao sam dopis centrali u kojoj molim da mi se godišnji odmor zbog tog tečaja prebaci na razdoblje od 19.8. do 30.8. Centrala je to odbila. Pitanje je što dalje mogu napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija