Jump to content

LDVeli

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Regresno pravo osiguravajuće tvrtke

  Imaju li oni propisan neki rok u kojem moraju odgovoriti? Da li slanjem upita o ovršnoj ispravi, dugovanju, kamata i troškova osoba priznaje postojanje dugovanja? Kako može ovršni postupak biti pokrenut, ako osoba nije blokirana preko Fine od te osig. kuće/banke i ako se u toj opomeni pozivaju na sudski postupaka nad nek./pok./imovinom? I još jedno pitanje, čisto da se ili smirimo ili već snalazimo za sredstva, ako postoji ovršna isprava i ako je ovršni postupak pokrenut znači li to da mogu osobu i njegovu obitelj "izbaciti" iz kuće ako im je to jedina nekretnina za stanovanje; a sporan dug se ne može platiti odjednom? Oni ni na jedan upit ne odgovaraju, naravno.
 2. Regresno pravo osiguravajuće tvrtke

  A kako provjerit je li pokrenut ovršni postupak?
 3. Regresno pravo osiguravajuće tvrtke

  Ovrha na Fini ne postoji (danas provjereno) ako pod ovršnim postupkom na to mislite. Smatram da ako se pozivaju na regresno pravo s tim datumom da je isplata bila ili ranije ili na taj dan, zar ne? U gornjem postu sam se krivo izrazila. Osig.tvrtka je obavijestila osobu (starije životne dobi) koja je bila nositelj kredita, ne mene osobno, tako da ne znam točno o čemu se radi. Ta osoba tvrdi da se radilo o kreditu oko 11.000 tadašnjih maraka i da je ta osig. tvrtka bila sudionik po kreditu (sudužnik/jamac) i da je kasnije kad je drugi kredit te osobe preuzela druga osoba te je taj kredit isplaćen u cijelosti, a za ovaj spomenut mu je rečeno da je sve riješeno. Meni je sporna situacija da dosad ta osoba nije bila pozvana na sud, obaviještena o bilo kakvom dugovanju, postojanju istog, nego samo ta opomena.
 4. Pozdrav, zanima me što mi je činiti u sljedećem slučaju. Naime, osig. tvrtka poslala je opomenu 24.05.2019. vezano za regresno pravo na koje me obavijestila 12.11.1993. (tako piše u toj opomeni) pozivajući se na naknadu koja je isplaćena njihovom osiguraniku zbog nepoštivanja Ugovora o kreditu. Nadalje, stoji da je uplaćen samo iznos od 2.xxx,00 HRK, a preostalo potraživanje je preko 250.000,00 HRK. Također, pozivaju se da će pokrenuti zakonsko pravo u smislu sudskog postupka na imovinu, pokretnine i nekretnine. Ima li netko iskustva s ovakvim situacijama? Postoji li stvarno mogućnost da se netko nakon 25 godina sjetio za dugovanje koje je nerealnog iznosa, vjerojatno zbog kamatama i da ima pravne osnove na taj iznos u smislu upisa na kuću za stanovanje? Kome se obratiti? Dosad nitko nikad nije nazvao, poslao obavijest/opomenu... Hvala!
×