Jump to content

xikka

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je xikka objavio

 1. Punomoc - povrat imovine

  Radi se o predmetu povrata oduzete imovine - nekoliko zemljista relativno male vrijednosti. Da li se moze napraviti punomoc koja bi omogucila da se druga osoba bavi svime potrebnim - komunikacijom s odvjetnikom i sl - u ime osobe na koju glasi povrat, ali da ta osoba ujedno bude unaprijed opunomocena i za prijepis ili prodaju tih zemljista koja ce eventualno biti vracena?
 2. Punomoc - povrat imovine

  Hvala na trudu, inace takve punomoci koje ukljucuju da vas netko zastupa u ovoj vrsti postupka moraju biti na ime pravnika ili moze na ime bilo koje privatne osobe? Ako da, da li ta osoba onda moze po potrebi koristiti usluge pravnika (u tom slucaju bi pravnik radio po nalogu opunomocene osobe)? Da li ovaj zadnji dio recenice znaci da opunomocenik moze odmah po povratu imovine u vlasnistvo osobe koja mu je dala punomoc napraviti daljnji prijenos vlasnistva - na sebe ili trecu osobu (ako je u punomoci navedeno da u ime opunomocitelja raspolaze vracenom imovinom)?
 3. Punomoc - povrat imovine

  pretpostavljam da se radi o roku za predaju zahtjeva? zahtjev je predan puno prije tog roka i proces traje. Kako bi izgledala punomoc? bi bilo lakse napraviti jednu koja bi podrazumijevala sve potrebne radnje dok predmet traje i drugu (ili ugovor?) koja bi osiguravala da ista osoba moze i raspolagati vracenom imovinom kad se predmet zavrsi (makar nije na njeno ime u trenutku povrata)? idealno bi bilo naravno da se povrat napravi direktno opunomocenoj osobi, ali to vjerojatno nije moguce?
 4. Punomoc - povrat imovine

  40ih godina, tadasnja drzava
×