Jump to content

SamoPozitivno

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SamoPozitivno objavio

  1. Lijep pozdrav svima. Nastavak na temu. Tek sada... Stiglo je rjesenje da ce se provesti istraga zbog postojane sumnje da bi okrivljenik postupajuci protivno cl.3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga ( NN 107/01 , 87/02 , 163/ 03, 141/04 , 40/07, 149/09, 84/11, 80/13, 39/19 ) nakon sto je radi daljnje prodaje pribavio marihuanu (NN 13/19 ) , pakirao u pakete po nekoliko grama, prodavao za razlicite novcane iznose maloljetnim i punoljetnim osobama. Nadalje su navedene izjave svjedoka i poruke sa mobitela. Navedeno je mnogo primjera kroz par godina ( doba srednje skole ) dok je okrivljenik jos bio maloljetan ali i kad je navrsio 18. Jedan primjer: u 20 navrata 10-15 grama za novcane iznose od 700 kn i 900 kn...Zapoceo je kad je bio maloljetan , a radi se o produljenom kaznenom djelu, nastavljano i nakon njegove punoljetnosti. Ovaj dio bih zamolila za pojasnjenje: Kako cl.62 Zakona o sudovima za mladez ( NN 84/11 , 143/12 , 148/13 , 56/15 i 126/19 - dalje ZSM ) propisuje da kad ista osoba pocini kazneno djelo kao maloljetnik , a neko kao mladi punoljetnik ili neko kao odrasla osoba , da ce se provesti jedinstveni postupak prema odredbama ZKP , valjalo je donijeti rjesenje o provodenju istrage... Sto to znaci - jednostavnim rijecima? Zatim jos stoji da je ostvario obiljezja kaznenog djela iz cl.190 st.3 u vezi st.1. KZ i kaznenog djela iz cl.191 st.2 u vezi st 1. KZ ??? Mladic je sada vec duze skroz druga osoba , zaposlen je i zali sto je to tada radio. Sto nas ocekuje ? Ima li koji savjet na koji nacin najbolje ublaziti eventualne novcane ili druge kazne ? Unaprijed hvala i ugodno vecer.
  2. Od srca hvala na odgovoru. I opcenito, hvala sto postoji ova stranica i ljudi kao Vi sa kojima "mali" covjek moze komunicirati,. Ja Vas ne mogu dovoljno nahvaliti. Koliko pomoci se nade u forumima...TOP !!! Molim Vas, nemojte prestati postojati i primite obilje zahvalnosti s moje strane. Da, pretrage su bile zakonite, jos je mobitel sada na pregledu-sto ce odigrati vaznu ulogu. Imamo izabranog branitelja koji se jako trudi. Sto se mladica tice, imam osjecaj da je shvatio iako je to kod tinejdzera jako tesko dokuciti. Hormoni ih pucaju i ponekad kao da je za pet minuta vec drugacije. Iza sebe ima dugogodisnje problematicne obiteljske okolnosti i rastavu braka svojih roditelja a to itekako na njega utjece. Bude li upisan - jako ce mu biti tesko naci posao ( sto je i bez dosjea tesko ). Ali, ovaj tracak nade kojeg smo od Vas primili, veoma nas motivira jer smo od beskorisnog "googlanja" do sad imali jako crnu prognozu. Jos jednom hvala.
  3. Maloljetniku (17godina) je kod prvog pretresa kod kuce pronadeno 1,5 gram marihuane i digitalna vagica. Drugi puta, prilikom zaticanja policijskim sluzbenicima predao je 2 PVC vrecice ( 34 grama i 1 gram ) . Osnovana je sumnja da je pocinio kazneno djelo neovlastene proizvodnje i prometa drogama iz clanka 190. Odvjetnika naravno imamo, ceka se sudenje. Molim samo koji savjet: kako se najbolje na sudu postaviti, sto je najvaznije naglasiti i sto tog maloljetnika ceka? Ako prode najbolje ? Ili najgore ? Za svaki smo savjet zahvalni.
  4. U toku je parnicni postupak koji se vodi protiv mog brata koji se rastao od zene i moje mame. Bivsa sada tuzi mamu i brata radi utvrdenja prava suvlasnistva. Kuca je na mamu na svim papirima. Ni brat ni bivsa se nigdje ne spominju. Ne postoji darovni ugovor. Oni su u braku nesto nadogradili na maminu kucu, medutim vecinom je to mama financirala jer je prakticki ulagala u svoju kucu a njima je dozvolila ( odnosno sinu ) da tamo borave. Molim savjete, kako se najbolje postaviti, s obzirom da je sud vec spominjao neke nerealne iznose , a misljenja sam da se sa maminom kucom bivsa nema sta dijeliti. Zna li netko - kako se ta prava suvlasnistva dokazuju ? Ako je na papiru sve na mamino ime. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija