Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

pisac_tomo

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Imovina d.o.o. nakon likvidacije

  Hvala!
 2. Imovina d.o.o. nakon likvidacije

  OK, da, to sam zaključio i po Zakonu o obveznim odnosima. Imate li ideju kako bi se to pravno provelo? Treba li sastaviti neki zapisnik o zatečenoj opremi, njezinoj vrijednosti itd, prije nego je stavim u prodaju? Ili ne treba raditi ništa, s obzirom da se radi o imovini tvtke koja više ne postoji?
 3. Imovina d.o.o. nakon likvidacije

  Pozdrav svima, i molim za savjet. U poslovnom prostoru mi je u najmu bila jedna tvrtka koja je prvih mjeseci normalno radila i plaćala najamninu, da bi nakon toga prestala raditi, a zaposleni i šefovi jednostavno prestali dolaziti u prostor. Nakon nekog vremena promijenio sam brave i pokušao ih kontaktirati da plate najam ili isele iz prostora, ali bezuspješno. Firma im je otišla u blokadu, pa u stečaj po skraćenom postupku, da bi u konačnici stečaj bio završen brisanjem iz sudskog registra, bez provedenog punog stečajnog postupka. Ni vlasnici tvrtke, a ni njihovi vjerovnici, nisu se javili trgovačkom sudu da bi raspodijelili imovinu - koja je ostala u mojem prostoru. Ostala su mi potraživanja za najamninu od firme koja više ne postoji, ali i njihovih strojeva i opreme u nešto većoj vrijednosti od duga. Što ja sada mogu s tim napraviti? Na oglasnik pa rasprodati da se namirim? Naravno, moram i prostor osloboditi za novog najmoprimca pa svakako moram s tom opremom nešto napraviti. Hvala.
×