Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

njek1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. naslijeđeno je zemljište, nitko ga ne želi obrađivati, kositi i sl. može li se uvesti pričuva? vlasnik sam 3/4 zemlje.
  2. ne razumijem. pišem točno da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati? a dobivam odgovor Nekretnine, dakle, još nisu u vlasništvu davatelja, pa on na njih ne može dignuti kredit ili ih prodati, nego tek kad primatelj uzdržavanja umre.
  3. napravljen je ugovor o doživotnom uzdržavanju. davatelj se ne javlja više. primatelj ne bi htio tužbu podnositi radi dugotrajnosti pa bi napravio najradije raskid ugovora.da li i on mora biti solemniziran?kako se plaća porez i kada na stečene nekretnine?da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati?nema nikakve zabilježbe u zk.hvala
×