Jump to content

njek1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. prodajom putem dražbe. sud je u rijeci, ja iz zg. ja sam predlagatelj. moram li u rijeku prijaviti u finu prodaju i koliko dugo traje od trenutka zahtjeva za provođenje dražbe? što sve treba napraviti? odluka nema pravo žalbe, no mogu se žaliti na troškove. da li je pravomoćna presuda odmah?
  2. naslijeđeno je zemljište, nitko ga ne želi obrađivati, kositi i sl. može li se uvesti pričuva? vlasnik sam 3/4 zemlje.
  3. ne razumijem. pišem točno da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati? a dobivam odgovor Nekretnine, dakle, još nisu u vlasništvu davatelja, pa on na njih ne može dignuti kredit ili ih prodati, nego tek kad primatelj uzdržavanja umre.
  4. napravljen je ugovor o doživotnom uzdržavanju. davatelj se ne javlja više. primatelj ne bi htio tužbu podnositi radi dugotrajnosti pa bi napravio najradije raskid ugovora.da li i on mora biti solemniziran?kako se plaća porez i kada na stečene nekretnine?da li primatelj uzdržavanja može dignuti kredit na nekretnine ili ih prodati?nema nikakve zabilježbe u zk.hvala
×