Jump to content

gizmo0801

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hej! Da li ima još kakvih izmjena? Ako je netko primijetio, neka javi!
  2. Ok, hvala na odgovorima! Već me sad frka lovi....
  3. Za 3 mj moram na polaganje DSI-a, a moji su mi rekli da ću prijavljivati poslove opće uprave. Po struci sam VŠS, stručna prvostupnica javne uprave. Molim vas koji ste imali to iz posebnog dijela, da mi napišete kakve ste imali zadatke.
  4. Prije 4.g. umrla mi je baka, s tim da je oporučno pola imovine ostavila mom tati - svom sinu i mojoj mami - svojoj snahi. Za tatu znam da ne plaća porez na nasljeđivanje jer joj je sin i po tome je oslobođen. Međutim, moja mama još uvijek nije dobila nikakvo rješenje od porezne uprave što se tiče tog poreza. Zanima me nakon koliko nastupa zastara na plaćanje tog poreza? Ako netko može, molim ga neka mi odgovori!
  5. Pozdrav! Moja situacija je ovakva: do 30.11. sam bila zaposlena na ugovor na određeno, nakon čijeg isteka nisam dobila novi. Kao trudnica, otišla sam na komplikacije za vrijeme trajanja radnog odnosa, tako da sam sada još uvijek na bolovanju. Kako mi je termin poroda u 5 mj, moram otvoriti porodiljni onih 45 dana prije i tada se moram prijaviti na HZZ kao nezaposlena, nakon čega se opet vraćam na teret HZZO-u kada rodim. Dakle, ove godine ću primiti 4 naknade od HZZO-a kad sam na bolovanju, naknadu od HZZ-a za taj određeni broj dana od kada me skinu sa HZZO-a i budem prijavljena na HZZ kao nezaposlena i porodiljnu naknadu nakon što rodim. Sad me zanima, da li mene budući suprug može prijaviti na sebe kao uzdržavanog člana obitelji? Znam da se prvo moramo vjenčati da bi to mogao, a dijete da može prijaviti bez obzira da li jesmo ili nismo vjenčani. Zanima me, dakle, da li se te naknade sa HZZO-a i HZZ-a računaju kao dohodak? Jer ako se računaju kao dohodak, onda meni primici ove godine prelaze onih 10.800,00 kn, do kojih mogu biti uzdržavani član. Što bi na kraju značilo da, ako me prijavi ove godine, nagodinu će imati nadoplete poreza državi, a to ne želimo, naravno! Molim Vas da mi to netko malo bolje objasni, jer sam bila u poreznoj i žena mi je to tako loše objasnila da sam nakon njenih riječi bila još zbunjenija!
  6. Zaposlena sam 3 godine i 3 mjeseca bez prekida, a plaća mi je oko 2500 kn. Znači, ako mi ne produže ugovor, prekida se automatski i bolovanje zbog komplikacija, a ja imam tek pravo na 4 mj naknade za nezaposlene sa HZZ-a, prema ovome što ste napisali? I hvala na odgovoru!
  7. Pozdrav svima! Znam da ima sličnih tema, ali u njima ne pronalazim odgovore koji mi trebaju, a i neki su stariji pa ne znam da li se zakon već mijenjao i da li vrijede. Uglavnom,trudna sam 3 mj, ugovor mi istječe za 2 dana, a još uvijek mi nije produžen i ne znam hoće li biti. Sad me zanima par stvari: 1. Da li imam pravo na naknadu ako od danas odem na bolovanje, i da li to mora biti baš bolovanje zbog komplikacija u trudnoći? 2. Ako odem na bolovanje zbog komplikacija, koliki je onda iznos te naknade na bolovanju i na čiji sam onda teret? 3. Što je u slučaju sa naknadom za nezaposlene, jer pretpostavljam da će mi onda i odbiti produžiti ugovor na još 3 mj, kad se sazna da sam trudna? 4. Kad rodim, ako sam do kraja trudnoće na bolovanju zbog komplikacija a ne produže mi ugovor, da li imam pravo na naknadu i koliki je onda njezin iznos? Molim Vas da mi odgovorite, što prije, jer sam zbunjena i ne znam što da radim, a situacija je malo zeznuta! Hvala unaprijed!
  8. A sorry, pisala sam ovo na brzaka pa sam zaboravila! Knjiga je Borkovićeva, a ja sam na Društvenom veleučilištu, treba mi skripta i za opći i postupovni dio, ili bar za sad za opći!
  9. Molim Vas, ako netko ima skriptu iz upravnog prava, da je pošalje! Please, stvarno mi treba i stavrno mi je frka! Ljudi, pomagajte, tko može! Thanks!
  10. Molim Vas za malu pomoć! Zanima me da li netko zna kolike su odvjetničke naknade u ostavinskom postupku i gdje bih ih točno mogla naći; da li idu prema cijelom postupku ili prema podnescima.... Trebalo bi provesti ostavinski postupak, riješiti zemljišne knjige i sve ostalo uz to. Problem predstavlja što je osoba za koju se treba provesti ostavina, ostavila nešto unuku, nešto snahi, a snaha je također umrla. Molim vas, pomozite mi nekim savjetom jer ima dosta problema oko toga, pa da bar znam otprilike u što ću se upustiti. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija